U trudnoći počela da gubi zube: Mama pokazala kako izgleda bez proteza i dobila ogromnu podršku na mreži

07.05.2021

17:20 >> 14:55

0

U prvoj trudnoći pretrpela je ekstremni gubitak kalcijuma zbog čega su zubi sami počeli da joj ispadaju

U trudnoći počela da gubi zube: Mama pokazala kako izgleda bez proteza i dobila ogromnu podršku na mreži
Copyright Printscreen

Za ovaj gest sigurno je bila potrebna velika hrabrost. A jedna mama iz Njujorka pobedila je svoju nesigurnost i odlučila da javno progovori o gubitku zuba tokom trudnoće.

Alisija (36) u videu je skinula protezu i pokazala kako izgleda bez nje.

Objasnila je da sada mora da nosi proteze zbog karijesa koji je dobila tokom trudnoće i podelila video kako vadi gornju i donju zubnu protezu.

– Danas sam ovde da vam pokažem kako izgledam sa i bez, jeste li spremni? – rekla je u videu.

Najpre je pozirala sa zubima, a onda je Alisija uklonila proteze i rekla:

-Pokrenimo trend, želim svima da pokažem kako smo seksi i kako lepo izgledamo i bez proteza.

Ona je na TikTok-u poznata kao @princxssglitterhead, a na svom kanalu deli slične priče, pa je tako otkrila da je zube izgubila pre 15 godina kad je bila trudna sa svojom prvom ćerkom.

– Mislim da se nisam pravilno hranila. Nisam toliko obraćala pažnju na zdravlje. Dakle, ćerka je morala da se bori za vitamine i minerale koji su joj bili potrebni za razvoj, a ja nisam bila svesna da mi toliko toga u telu manjka… najviše kalcijum – objasnila je.

Alisija je pretrpela ekstremni gubitak kalcijuma, što je dovelo do toga da su joj zubi postali šuplji i krti iznutra i na kraju joj je dosta njih i ispalo.

Printscreen

Ona je u narednim videozapisima objasnila da nije bila svesna da je genetski predisponirana za ekstremni gubitak kalcijuma tokom trudnoće.

– U ranom detinjstvu nisam imala karijes sve do svoje 18. ili 19. godine, ništa… Udala sam se kad sam imala 20 godina, a prvo dete smo dobili kad sam imala 21. Zubi su mi tad počeli da propadaju i od tada sam počela da imam velike probleme s njima.

– Spolja se to nije mnogo videlo, ali kad su zubi počeli da mi ispadaju, to je bilo strašno! Beba je jednostavno uzela sav kalcijum od mene – objasnila je.

– Kad sam s 24 godine dobila drugu ćerku, nakon te trudnoće odlučila sam da uložimi 10.000 dolara u spašavanje gornjih zuba i napravila sam potpunu restauraciju – ispričala je.

– Išla sam kod zubara svake nedelje celu godinu… Nakon devet godina jedan od mostova je propao i morala sam sve da vadim napolje. Realno, bila sam spremna za proteze, pa sam i rešila da mi ih naprave – objasnila je.

Njen video je brzo postao jako popularan na TikToku, a javile su joj se i druge mame s tim problemom.

– Da, molim vas više shvatite da i mladi ljudi nose zubne proteze – napisala je jedna žena u komentarima.

Printscreen

– Kao stomatološki asistent mrzim kad vidim koliko nošenje proteza utiče na samopoštovanje mojih pacijenata. Tako ste lepi. Bravo – napisala je druga žena.

– Hvala vam što ste tako stvarni. Naše pravo autentično “ja” treba slaviti – napisao je jedan muškarac.

– Volela bih da imam tvoje samopouzdanje. Nosim proteze, ali nikad nisam dopustila ni da me muž vidi bez njih, a kamoli neko drugi – glasio je jedan od komentara.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike