Mnogima je njena pojava bila trn u oku, a pevačica je imala jaku poruku: Važno je kako oblačimo mozak, biti autentičan je stanje uma

26.03.2024

15:56

0

Autor: V. I.

Sve što uradim već sutradan završi na nekoj od domaćih, veštački stvorenih zvezdica

Mnogima je njena pojava bila trn u oku, a pevačica je imala jaku poruku: Važno je kako oblačimo mozak,  biti autentičan je stanje uma
Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Region je potresla tužna vest da je pevačica Slađana Milošević preminula u Zemunskoj bolnici u 69. godini zbog lošeg zdravstvenog stanja uzrokovanog Šegrenovim sindromom, teške bolesti od koje boluje i čuvena teniserka Venus Vilijams.

Rok princeza, koju svi pamte po duetu s Dadom Topićem "Princeza" koji je čak bio i žrtva političkih previranja tadašnje Jugoslavije, imala je karijeru dugu četrdeset godina. Osim u muzičkim vodama, oprobala se i kao glumica, autor i reditelj nagrađenog dokumentarnog filma o Nikoli Tesli, ali i spisateljica a pre svega buntovnica i slobodni mislilac.

 

 

Osim po izuzetnom vokalu, bila je poznata i po ekstravagantnom stilu, koji je osim upečatljive garderobe, obuhvatao i šiz frizure i atraktivnu šminku. Zbog svoje neobične pojave, čak je bila i maltretirana dok je bila u bolnici na intenzivnoj nezi u Kliničkom centru, o čemu je javno govorila prošle godine. Koliko god nekima nije odgovarala njena uopečatljiva pojava, bilo je i onih koji su je imitirali i kopirali njen stil.

 

 

- Moj neprestano kopirani stil, ističem ovo, jer sve što uradim već sutradan završi na nekoj od domaćih, veštački stvorenih zvezdica, te je postalo zamorno smišljati modu za druge, nastaje spontano. Kao materijalizovana, iznenadna vizija, kao jezik simbola, otpor i oružje protiv nazadnjaštva i retrogradne kulture. Kada stvaram novo, istražujem, kombinujem forme, boje, značenja, sintetišem iskustva - rekla je svojevremeno u intervjuu za Mood.

 

 

Takođe je istakla da je svaki detalj na njoj uvek pažljivo bio promišljen i usklađen s višim sferama uma.

- Moj scenski izraz pripada vrsti total arta. Sve je usaglašeno, misao, ton, ritam, tempo, harmonija, likovnost, pokret, svetlo, energija, dinamika. Stvarati umetnost, to znači boraviti u visokim sferama uma, duha, eteričnog sveta koji je sličan Nepostojanju.

Iz tog sveta bez forme i smisla, umetnost stvara Nešto, opipljivo, što se može osetiti i čulima detektovati. No, ako govorimo o svakodnevnom odevanju, ono je stvar trenutka. Biti autentičan je, kako to kažem, stanje uma - važno je kako oblačimo mozak! - poručila je svojevremeno pevačica.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike