Veliki hit koji Slađana Milošević nikako nije htela da snimi: „Dopada mi se, ali mi se karijera kakvu imam s njim ne bi desila"

26.03.2024

14:40

0

Nikada se nije pokajala zbog ove odluke

Veliki hit koji Slađana Milošević nikako nije htela da snimi: „Dopada mi se, ali mi se karijera kakvu imam s njim ne bi desila"
Slađana Milošević - Copyright ATA Images/Antonio Ahel

Malo nakon što je Slađana Milošević svojevremeno počela da ruši tabue kad je izdala pesmu pod nazivom „Seksi dama“, koja je bila zabranjena za emitovanje na brojnim radijskim i televizijskim programima, pevačica je dobila priliku da snimi ni manje, a ni više nego „Ljuljaj me nežno".

Međutim, istu je odbila i nikada se zbog toga nije pokajala.

– Marina Tucaković je napisala tekst, a Oliver Mandić aranžman i ta pesma mi se i tada i danas mnogo dopada. Ali, da sam nakon „Seksi dame” snimila tu pesmu, moja karijera kakvu danas imam i koju sam želela, nikada se ne bi dogodila. Moram da nagovorim Olivera da snimimo duet, da je otpevamo zajedno – kazala je ona jednom prilikom gostujući u emisiji na K1, prenosili su mediji, dok je prema Mandićevim rečima ista numera trebalo da ode u ruke Maje Odžaklijevse.

„Ovo je hit, bre, čoveče!"

Slađana Milošević, Antonio Ahel/ATA Images
 

– ...Javim Maji Odžaklijevskoj: „Evo ti, napravio sam ti pesmu". I gde ćemo, šta ćemo, ona izbaci singl. Meni nije palo na pamet da i ja pevam. Uopšte me nije to interesovalo. To je za mene bilo kao degradacija celog mog opusa, kako da sad pevam? I odem kod Enca Lesića u Lole Ribara i kažem: „Enco, da li ti se sviđa ova pesma?" A on tada imao studio „Tetrapak” u Splitu. Poludeo je: „Ovo je hit, bre, čoveče!” Rekoh, to sam ja za moju sestru, Maju, napravio. Koliko košta taj tvoj studio, da završimo, daj mi termine. Ja dolazim u Split, toliko i toliko para. Idem kao autor, a vodim Maju da peva tu pesmu. Dođemo u Split, ja povedem Stjepka Guta i ovog Maljokovića, da napravimo matricu - objašnjavao je on za „Profil" pre oko dve decenije, pa je naglasio kako je stvarno sve i ispalo super, međutim, Maju onda nikako da dočeka.  

Oliver Mandić, ATAImages/Milan Maričić
 

- I stvarno ispade super. Ispratim ja sve muzičare i čekam Maju. Al' Maje nema nigde ni od korova. Zaljubila se u nekog Tonija, gitaristu iz grupe „More”.... Kažem Encu: „Zovi je, ja više nemam love, još imam za dan-dva i gotovo je." Zvao je, ali od nje nema ‘leba, ona je zaljubljena i nema nameru da uopšte dođe. Sačekamo još koji dan i, meni Enco kaže: „Onka, slušam ja tebe kako ti pevušiš. 'Ajde, pošto mi sutra dolazi termin za grupu „Morski pas”, ja ne mogu više da držim studio. Hajde ti da otpevaš ovu pesmu, vidi šta ćeš da radiš s tim.” Pobesnim. To je uvreda! Gde da ja pevam. „Jesi li ti normalan čovek? Da mi se svi smeju". Kaže: „Ti imaš glas, boju glasa što nema niko. Onka, bre...”, lomi me Enco. 'Ajde, duvaj ga, bre, beži od mene, što me nagovaraš da se brukam... Ja slušam Džereta, Henkoka i Majlsa, sad ću ja da pevam gluposti. Ali malo-pomalo, da se ne bih vraćao praznih ruku, on mene nagovori. I ja tako otpevam „Ljuljaj me nežno", dođem u Beograd i ubacim u štek, u album kod mene i ne smem da pustim nikome. Maji je*em majku: „Hvala što si me za*ebala, neću da te vidim više u životu.” Ljut sam u pi*ku materinu. Držim ja to u šteku. Nisam uopšte želeo da uđem u tu priču. Ja sam želeo da budem klavijaturista u džez orkestru... – govorio je on, čija je numera kroz mesec dana postala ogroman hit.

Slađana Milošević, ATAImages/ A.A.
 

Slađana Milošević preminula je danas, 26. marta, u 69. godini u Zemunskoj bolnici. Šegrenov sindrom s kojim se borila iako je bolest u porastu, veoma je malo izučena. U pitanju je sindrom koji drugi po učestalosti autoimunski poremećaj kod odraslih osoba, odmah posle reumatoidnog artritisa. Procena je da oko 30 odsto bolesnika sa SEL-om i reumatoidnim artritisom ima i Šegrenov sindrom. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike