Odlazak u velikom stilu: Bivši urednik Voga okupio 40 slavnih žena za naslovnicu, a evo ko se sve našao na listi (FOTO)

09.02.2024

18:31

0

Autor: K. O.

Martovsko izdanje modne biblije sigurno će ući u istoriju

Odlazak u velikom stilu: Bivši urednik Voga okupio 40 slavnih žena za naslovnicu, a evo ko se sve našao na listi (FOTO)
Copyright Profimedia

Bivši glavni urednik britanskog Voga povukao se sa svoje funkcije i to u velikom stilu - tako što je prikazao oproštajnu martovsku naslovnicu na kojoj je sa 40 legendarnih žena.

Priča se da je Edvard Eninful (51), koji je bio glavni urednik u britanskom Vogu više od šest godina, napustio svoju ulogu pošto nije uspeo da zauzme mesto Ane Vintur kao šefa američke verzije modne biblije, navodi se u izveštaju u The Sunday Times. Ostao je u Conde Nast-u, gde je radio više od 25 godina, i preuzeo ulogu Vogovog globalnog kreativnog i kulturnog savetnika.

Za Eninfulovu glamuroznu labudovu pesmu, više od tri desetine naslovnih zvezda iz svog vremena u časopisu okupilo se u studiju na Menhetnu jednog dana u decembru na, jednom u životu, fotografisanju sa legendarnim modnim fotografom Stivenom Majzelom i njegovim štićenikom fotografom Nedom Rodžersom.

Eninfulova grupa svih zvezda uključivala je modele, holivudske glumce, muzičare, rukovodioce i majke i ćerke iz celog sveta.

 

 

„I evo ga: moje 76. i poslednje izdanje Voga, šest i po godina i 153 naslovne zvezde kasnije, uključujući 40 legendarnih žena koje se pojavljuju na ovoj naslovnici. Bila je to izuzetna vožnja i apsolutna čast“, ​​rekao je Eninful, koji je ušao u istoriju kao prvi gej crnac koji je vodio britansku publikaciju, u svom poslednjem pismu urednika.

„Dok ulazim u svoju novu ulogu, kao Conde Nast-ov globalni kreativni i kulturni savetnik za Vog, odlučan sam da nastavim da se borim za neverovatnu lepezu glasova u modi i medijima i obezbedim da zadržimo energetsku eksploziju poslednjih nekoliko godina. Uvek to kažemo, jer uvek treba da se kaže: još mnogo toga treba da se uradi“, dodao je on.

 

 

Eninful je rekao da je znao da će njegovo poslednje izdanje odati počast ženama za koje je rekao da „oblikuju britanski Vog već skoro 108 godina“.

Majli Sajrus, koja je takođe deo ovog neverovatnog snimka, za ovu priliku je rekla: „Da bi se jedna od ovih žena pojavila na naslovnoj strani potrebni su meseci. Da dobije 40? Nečuveno," prenosi Post.

Ko se sve našao na naslovnoj?

A ovo je spisak 40 neverovatnih zvezda za Vogove martovske naslovnice:

Gornji red: Karen Elson, Irina Shayk, Laverne Cox, Anya Taylor-Joy, Serena Williams, Rina Sawayama, Karlie Kloss, Jourdan Dunn

Drugi red odozgo: Amber Valletta, Precious Lee, Cindy Crawford, Jodie Comer, Gemma Chan, Adwoa Aboah, Vittoria Ceretti

Treći red odozgo (počev od sredine): Gigi Hadid, Adut Akech, Paloma Elsesser, Victoria Beckham

 

 

Četvrti red odozgo: Gugu Mbatha-Raw, Cara Delevingne, Jane Fonda, Linda Evangelista, Miley Cyrus, Iman

Peti red odozgo: Ariana DeBose, Jameela Jamil, Oprah, Salma Hayek Pinault, Christy Turlington, Selma Blair

Šesti red odozgo: Maya Jama, Kate Moss, Cynthia Erivo, Simone Ashley, Lila Moss

Donji red: Anok Yai, Kaia Gerber, Naomi Campbell, Dua Lipa

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike