Ovacije publike i diplomatska podrška na predstavljanju srpske kreativnosti u Budimpešti

21.11.2023

11:14

0

Autor: K. O.

Kreacije Suzane Perić prikazane su na “Budapest Fashion Week”-u

Ovacije publike i diplomatska podrška na predstavljanju srpske kreativnosti u Budimpešti
Copyright Promo/Serbia Fashion Week, Foto: Zsolt Levai

Zahvaljujući “Serbia Fashion Week”-u, dizajnerka Suzana Perić ostvarila je još jedan značajan korak u svojoj karijeri predstavljajući svoju kolekciju “Glam Galaxy” na “Budapest Fashion Week”-u. Ova izuzetna prilika predstavlja još jedan korak ka internacionalnom uspehu srpke kreativnosti. Deo kreacija Suzane Perić iz njene nove kolekcije “Glam Galaxy” već je oduševio publiku na “Serbia Fashion Week”-u u Novom Sadu, “Word Fashion Festival”-u u Čikagu i “Athens Fashion Week”-u. Ipak, posebna uzbuđenja donosi deo kolekcije koji je prvi put predstavljen u prestonici Mađarske, Budimpešti. Ovaj grad sada s ponosom nosi trag “Glam Galaxy” dizajna, stvarajući prostor za novo modno iskustvo koje će ostaviti neizbrisiv pečat.

Uz Suzanu Perić, na “Budapest Fashion Week”-u bila je i prva dama “Serbia Fashion Week”-a Svetlana Horvat. Njena podrška i prisustvo dodatno su istakli značaj ovog događaja. Zahvaljujući partnerskim ugovorima sa 34 nedelje mode širom sveta, “Serbia Fashion Week” pruža domaćim dizajnerima priliku da svoju kreativnost i raskošnu modu pokažu globalno. Ovoga puta, to je bila Budimpešta, a predstavnici medija i modne cene Mađarske ovacijama su ispratili jedinstvenost “Glam Galaxy” kolekcije.

Promo/Serbia Fashion Week, Foto: Zsolt Levai
 

Posebno istaknuti gost na ovoj spektakularnoj reviji bio je otpravnik poslova ambasade Srbije u Mađarskoj, gospodin Aleksandar Lončarević. Njegovo prisustvo na ovoj izuzetnoj reviji ne samo da simbolizuje diplomatsku podršku već i naglašava koliko je ovo značajno za srpsku modu i kulturnu scenu i dodatno potvrđuje da modna industrija može biti snažan alat za predstavljanje i promociju kulturnog identiteta Srbije u svetu.

Promo/Serbia Fashion Week, Foto: Zsolt Levai
 

Kroz ovakvo delovanje, “Serbia Fashion Week” postaje ne samo platforma za kreativnost već i ambasador dobrih odnosa i razumevanja među narodima. “Serbia Fashion Week” nastavlja na profesionalan, odgovoran i visoko kvalitetan način da predstavlja srpku modnu industriju širom sveta, tako da u budućnosti očekujemo još mnogo uzbudljivih trenutaka i internacionalnih uspeha koji će doprineti prepoznatljivosti srpske mode na svim kontinentima.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike