Produžite im vek trajanja i brinite o svojoj higijeni: Napravite prirodno sredstvo za čišćenje četkica za šminkanje (RECEPT)

16.02.2023

16:42

0

Autor: Z.A.S.

Nedopustivo je da četkice za šminkanje dugo stoje neočišćene

Produžite im vek trajanja i brinite o svojoj higijeni: Napravite prirodno sredstvo za čišćenje četkica za šminkanje (RECEPT)
Četkice za šminkanje - Copyright Freepik

Higijena je izuzetno bitna i nadamo se da nema potrebna da to posebno naglašavamo. Ipak, dešava se da zaboravimo na higijenu koja nije lična, pa tako ponekad zapostavimo, recimo, četkice za šminkanje.

To je, naravno, nedopustivo iz mnogo razloga, a prvenstveno zato što četkice koje ne čistite redovno mogu da naškode licu.

Freepik
 

Produžuje trajanje

Osim toga, održavanje pribora čistim produžava i njegovo trajanje, što može da bude posebno važno onima koji kupuju skuplje četke izrađene od kvalitetnih materijala.

Autorka portala ''Wellness Mama'' Keti Vels je svojim čitaocima podelila nekoliko saveta za održavanje četkica za šminkanje.

- Moje mišljenje je da učestalost čišćenja četkica prvenstveno zavisi od toga koliko se pribor često koristi i koliko različitih proizvoda se nanosi njime. Svoj pribor čistim svake nedelje, ili svake druge - napisala je Keti.

Pixabay
 

Prirodno sredstvo

Takođe je otkrila svoj jednostavan recept za prirodno sredstvo za čišćenje četkica, u koje stavlja šoljicu i po destilovane vode, 2 kašike votke, 2 kašičice tvrdog sapuna, 20 kapi eteričnog ulja čajevca i malo bademovog ulja, ako je reč o četkicama sa prirodnom dlakom.

Sastojke dobro pomeša, a kada čisti četkice, u činiju sipa manju količinu, a zatim uroni četkice i njima pravi pokrete kao da boji zid. Nakon toga ih dobro ispere u tečnoj vodi i pusti ih da se osuše.

Freepik
 

Pazite koji proizvod birate

Neko za čišćenje četkica koristi sapun i vodu, a neko sredstva za čišćenje na bazi alkohola. Smatram da sapun ne može do kraja odstraniti sve nečistoće, a mnoga sredstva na bazi alkohola deluju toksično, kaže Keti.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike