Tamara Vučić u Teheranu: Prva dama Srbije u kraljevskoplavoj svili poštuje zemlju domaćina (FOTO)

25.01.2023

10:34

0

Autor: Z. A.

Naša prva dama u neobičnoj kombinaciji oduševila svet

Tamara Vučić u Teheranu: Prva dama Srbije u kraljevskoplavoj svili poštuje zemlju domaćina (FOTO)
Copyright Tanjug

Tamara Vučić, supruga predsednika Srbije Aleksandra Vučića, boravila je u poseti Islamskoj Republici Iran, gde je između ostalog učestvovala na Prvom međunarodnom kongresu uticajnih žena u Teheranu.


Tokom posete svečano je otvorila srpski kutak u Narodnoj biblioteci i arhivu Islamske Republike Iran zajedno sa direktorom biblioteke Ali Rezom Moktarpurom.

 

Ona je, kako piše Hello, prihvatila poziv Džamile Sadat Alam Elhadi, supruge predsednika Irana, da učestvuje na prvom Međunarodnom kongresu uticajnih žena, a na kom se okupilo više od 300 dama iz celog sveta, a 10 je bilo iz naše zemlje.

 

Tamara je tokom službene posete imala dve odevne kombinacije, a obe je upotpunila tradicionalnom maramom kojom je prekrila kosu, baš onako kako nalažu običaji zemlje u kojoj boravi, a potrudila se da to bude u duhu tradicije ove bliskoistočne zemlje.

Tanjug
 

Pažnji je posebno privukla monohromatska kombinacije ove brinete, koja se na jednom od sastanaka pojavila u kraljevskoplavoj boji od glave do pete.

Prva dama Srbije zablistala je u svilenim pantalonama širokih nogavica i tunici u kompletu sa njima, a koju krase puf rukavi. Takođe, poštujući iranske običaje ona je svoju dugu kosu prekrila maramom.

Tanjug
Tamara Vučić u Teheranu

Kombinaciju je upotpunila samo još zanimljivim prstenom, te diskretnom šminkom.

Prilikom posete prva dama Srbije postojeći fond knjiga o srpskoj istoriji i kulturi upotpunjen je sa još 30 naslova.

Tanjug
Tamara Vučić u Teheranu

- Srpski kutak samo je prozor u bogatu i raznovrsnu kulturu i istoriju moje zemlje i mog naroda, ali je često samo reč dovoljna da inspiriše i motiviše da tražite dalje i učite više. Upoznavanje različitih kultura je put ka razumevanju u ljubavi - rekla je tom prilikom Tamara Vučić.

Tanjug/Str
Tamara Vučić u Teheranu

Bonus video:
 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike