Najtužnija princeza na svetu dušu leči skupim krpicama: Šarlin od Monaka potrošila 700.000 evra na modu u 2022. A gde su Kejt i Leticija?

10.01.2023

18:59

0

Autor: Z. A.

Očito da i plemkinje često nemaju šta da obuku

Najtužnija princeza na svetu dušu leči skupim krpicama: Šarlin od Monaka potrošila 700.000 evra na modu u 2022. A gde su Kejt i Leticija?
Copyright Profimedia

Pripadnice kraljevskih porodica prilikom svakog javnog nastupa nalaze se pod lupom, analizira se sve, od odeće, preko modnih dodataka, do nakita. Zato ne čudi da kraljevne posebnu pažnju pridaju modi i stajlingu, vešto kombinujući nužnu klasiku i estetiku s vlastitim stilom.

Ali takav izgled ima i svoju cenu, a na vrhu liste najrasipnijih po pitanju mode ove godine našla se Šarlin od Monaka, najtužnija princeza na svetu.

Princeza od Monaka premašuje iznos od 700.000 evra potrošenih na modu, a daleko iza nje su grčka princeza Marija-Olimpija i Kejt Midlton, koja definitivno budi najveću pažnju javnosti.

Kraljica Leticija je na 14. mestu s potrošenih gotovo 54.000 evra.

Naime, osim godišnje liste najbolje i najlošije odevenih, tu je još jedna lestvica koja uvek izaziva još veću znatiželju: ona koja prikazuje koliko novca najpopularnije kraljice i princeze različitih evropskih monarhija troše na modu.

Svake godine stranica UFO No More, koji pod liupom, i to svakodnevno, analizira svaku odevnu kombinaciju kraljevskih porodica , sastavlja spisak koji prikazuje koliko takvi stajlnzi koštaju. Prema toj listi, i 2022. princeza Šarlin od Monaka neupitno vodi na listi – 739.000 evra u jednoj godini na novu odeću.
Profimedia
Princ i princeza od Monaka sa decom

Princeza koja se vratila u Monako u novembru 2021, nakon što je više od šest meseci provela u Južnoj Africi zbog bolesti, bila je protagonistkinja mnogih službenih akata Kneževine Monako. Nije štedela ni kada je u pitanju renoviranje ormana, budući da je servirala više od 105 novih odevnih komada s prosečnom cenom većom od 11.000 evra po komadu.

Profimedia
Princ i princeza od Monaka sa decom

Grčka princeza Marija-Olimpija ove godine debituje na ovoj listi i to direktnim ulaskom na drugo mesto, nadmašivši tako slavne kraljevske članice kao što su Kejt Midlton i holandska kraljica Maksima. Naime, ćerka Marije Šantal Miler potrošila je na odeću nemalu sumu od 227.000 evra i pokazala više od 50 odevnih komada.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Queen Máxima (@maximaqueen)

Treće mesto za Kejt Midlton

Malo je članova kraljevske porodice privuklo toliko medijske pažnje kao Kejz Midleton u 2022. godini. Njena je institucionalna uloga sve važnija, a njen orman se takođe znatno povećao tokom poslednje godine. Princeza od Velsa tako u godini iza nas izbacila najviše odevnih komada, ukupno 204 komada, a za čak 168 je poznata cena, ostali su rađeni po narudžbi, a 14 stajlinga nije identifikovano. Za odeču princeze od Velsa izdvojeno je 217.000 evra, što predstavlja izdatak od 1.293 evra po modnoj kombinaciji.

Profimedia
Kejt Midlton, princeza od Velsa

Listu nastavljaju švedska princeza Sofija na četvrtom mestu, luksemburška vojvotkinja Marija Tereza na petom, te Megan Markl na šestom mestu. Kraljica Leticija, pripadnica kraljevske porodice koja je mnogima modni uzori ujedno i besprekorna ambasadorka španske mode, nalazi se na 14. mestu.

Profimedia
Kraljica Leticija

Kraljica Leticija tek na 14. mestu

Prema pisanju britanske stranice, španska kraljica pokazala je ukupno 129 novih odevnih komada, a ukupna cena odeće je blizu 54.000 evra. Još jedan zanimljiv podatak koji privlači pažnju jeste da je prosečna cena po odevnom komadu kraljice Leticije iznosila 539 evra, znatno manje od gotovo 12.000 evra, koliko je Šarlin od Monaka prosečno izdvojila po komadu.

Profimedia
Princeza i princ od Monaka

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike