Upoznajemo vas sa modnim trendovima za 2023: Ako želite da budete u trendu odaberite neki od sledećih komada

01.01.2023

19:32

0

Autor: K. O.

Trendseterke i poznate dame su nam već nagovestile šta će to biti popularno u narednih dvanaest meseci. Pogledajte listu od šest trendova za 2023. godinu

Upoznajemo vas sa modnim trendovima za 2023: Ako želite da budete u trendu odaberite neki od sledećih komada
Kendal Džener - Copyright Profimedia

Svaka godina donosi i neke novine kada je moda u pitanju. Ni ova neće biti izuzetak, pa ćemo neke odevne kombinacije viđati češće nego druge.

Šta ćemo nositi u narednim mesecima odredile su modne revije velikih svetskih dizajnera, a poznata lica su nam pokazala kako možemo da kombinujemo komade koji će biti popularni u 2023. godini.

Po svemu sudeći ova godina će nas vratiti nekih dvadesetak godina unazad, pa ponovo u prvi plan izbijaju trendovi sa početka 2000-ih.

Kada se sve zaokruži, može se reći da će 2023. godinu obeležiti jednostavan modni izražaj, mada će više nego ikad vladati liberalizam u odevanju.

U mesecima pred nama, viđaćemo oskudne odevne kombinacije, upečatljive boje, ali i široke modele, poput cargo pantalona, u kojima smo već imali priliku da vidimo brojne poznate žene. 

U nastavku pročitajte kojih šest trendova će vladati šoping centrima, modnim pistama i našim ormarima u godini koja je pred nama.

1. Cargo pantalone

Za sve ljubiteljke urbanog look-a, ponovo se u modu vraćaju široke pantalone s džepovima. Zaboravljeni modni trend iz nekog drugog doba, polako je ušetao među najnovije trendove i istakao se kao jedan od onih koje ćemo rado nositi u 2023. Nosiće se i u hladnim i u toplim mesecima, a stručnjaci preporučaju da ih kombinujete sa što jednostavnijim topovima.

Profimedia
Hejli Biber

2. Prozirni komadi

Došlo je vreme da se pokaže čime raspolažemo. Tim motom će se voditi brojne žene, a već možemo da primetimo da su prozirne tkanine izašle s modnih pista i crvenih tepiha i preselile se na ulicu. Naravno, sa ovakvim načinom odevanja treba biti oprezan da bi se zadržala granica dobrog ukusa.

Savet za kombinovanje: Ispod prozirnog topa uvek možete obući efektan grudnjak koji neće puno otkriti.

3. Džins od glave do pete

Poznati svetski dizajneri se slažu – u 2023. ne može biti previše džinsa. Do sada smo već imali priliku da vidimo trendseterke kako su obučene u džins od gave do pete, a izgleda da će ih u godini pred nama biti sve više. Haljine, pantalone, jakne – pa čak i donje rublje. Nestrpljivi smo da vidimo najnovije modne kombinacije u kojima će bezvremenski materijal biti glavna zvezda.

4. Šljokice u dnevnim kombinacijama

U novoj modnoj godini, kažu dizajneri, šljokice će se s modnih pista, crvenih tepiha i svečanih prilika preseliti na ulice, pa ćemo tako imati priliku da blještave kombinacije viđamo na ženama koje idu na kafu ili u šoping. Ako vam je od dočeka ostao neki svetlucavi komad, u narednim mesecima ćete moći da ga obučete i u kežual prilici.

Profimedia
Sara Džesika Parker

5. Maksi suknje

Mini suknje se u narednim mesecima povlače ispred onih maksi. Kako kažu stručnjaci u narednom periodu viđaćemo više dobrih materijala, nego vitkih nogu. Svečane, sportske, jednostavne ili glamurozne, duge suknje biće apsolutni modni hit kom se veselimo.

6. Kobalt plava

Uz magentu, koja je dominirala pistama i crvenim tepisima u ovoj godini, posebno će biti popularna kobalt plava. Nijansu tamno plave, koja je dovoljno suptilna za svakodnevne i dovoljno glamurozna za svečane prilike, često ćemo viđati u 2023. Ova upečatljiva plava boja odlično izgleda na haljinama, jaknama i pantalonama, pa ne sumnjamo da ćemo je rado prigrliti u nadolazećim mesecima.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike