Jesen i hladno vreme traže drugačiju negu kože

06.10.2020

20:10 >> 06:25

0

Vreme je da promenite vašu bjuti rutinu

Jesen i hladno vreme traže drugačiju negu kože
Copyright Profimedia

Na smeni smo sezona i vreme se menja. Zato je vreme da zaboravimo na letnje bjuti rutine i pobrinemo se za svoju kožu na nešto drugačiji način. Hladno vreme, grejanje u stanu, vetar koji šiba, sve to utiče na našu kožu, pa joj je potrebna posebna jesenja nega. Evo nekoliko važnih stavki koje se tiču jesenje nege kože, a neophodno je da ih uvrstite u vašu svakodnevnu negu.

Koži je potrebno više hidratacije

Sada zaboravite na lagane kremice jer na scenu stupa masna i jako hidratantna krema za lice. Pošto hladan vazduh, a da ne spominjemo vetar i padavine, nepovoljno deluje na kožu lica, neophodno je da u svoju dnevnu rutinu uključite preparate koji će suvu kožu snabdeti neophodnim hranljivim materijama.

Ne zaboravite kožu tela

Kao posledica nedostatka vlage u vazduhu, koža postaje suva i nadražena. Zato je važno da jesenja nega kože obuhvati i hranljiv puter za telo. I vaša koža će ponovo biti hidrirana, nežna i meka.

Profimedia

Preskočite piling

Sem što uklanja nečistoće i mrtve ćelije, može i da ošteti kožu. A koža je naročito osetljiva dok se privikava na hladnoću. Piling jednom nedeljno, sasvim dovoljno za jesen. U ovom periodu važnija je hidratacija i nema potrebe za agresivnim metodama. Neka i mleko za čišćenje lica bude nežno.

Ne preskačite usne

Poslednje što želimo su usne koje su ispucale od vetra i hladnoće. Zato neka vam u ovom periodu balzam za usne uvek bude pri ruci.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike