Jednostavno je, a važno: Detoks kože u samo pet koraka

23.11.2022

15:24

0

Autor: Z.A.S.

Koža trpi i šta god da radite, konzumirate ili čak i osećate - oseća i koža

Jednostavno je, a važno: Detoks kože u samo pet koraka
Koža lica - Copyright Profimedia

Šta god da radite i šta god da konzumirate ili osećate, odraziće se na vašu kožu. Bilo da, tokom dana, često konzumirate kafu, ili jedete dosta slatkiša, koža će osetiti.

Ovo važi i za one koji trpe dosta stresa, ali i za one koji često izlaze i ostaju budni do kasno u noć. Dakle, koži je neophodna nega.

Isprobajte jednostavan detoks kože u pet koraka.

1. Osnovna nega

Rutina je preduslov za zdravu kožu. Ukoliko ste pronašli preparate koji prijaju vašoj koži, ne odstupajte od njih. Zaštitite kožu preko dana, a u toku noći je adekvatno nahranite. Nakon nekoliko dana dnevne zaštite pomoću sredstava koja sadrže antioksidanse i faktor koji štiti od UV zračenja i noćne nege koja će hidrirati vašu kožu, postupno ćete videti promenu. Koža će vam postati otpornija, njena struktura će se poboljšati i koža će vam biti sjajnija.

Profimedia
 

2. Naparite lice

Deset minuta parenja lica će biti dovoljno da se vaše maske, kreme ili ulja za lice i serumi bolje upiju u kožu, a to je, ukoliko želite da vam koža bude sveža i otporna, ključno. Ovaj tretman možete da primenite i sami kod kuće i to uz pomoću peškira i posude sa toplom vodom. Samo, naravno, budite oprezni.

Profimedia
 

3. Dubinski očistite pore

Dva do tri puta nedeljno obavezno maskom dubinski očistite lice. Ona će iz vaših pora izvući sve štetne materije i pripremiće ga za nastavak tretmana i adekvatnu negu.

4. Dajte koži da diše

Ukoliko ne morate, nemojte se šminkati. Koži je potreban odmor i potrebno joj je da diše.

Profimedia
 

5. Hidrirajte kožu

Znamo da ste ovo čuli već milion puta, ali zaista jeste u pitanju korak koji ne biste smeli da preskočite. Dakle, hidrirajte kožu, pijte dosta vode i obavezno nanosite kreme.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike