Kejt Midlton kao prava princeza: Raskošna bela elegancija i omiljena tijara Ledi Di za veče, a za dan bordo kaput-haljina (FOTO)

23.11.2022

10:49

0

Autor: Z. A.

Tjjara optočena dijamantima je neprocenjive vrednosti

Kejt Midlton kao prava princeza: Raskošna bela elegancija i omiljena tijara Ledi Di za veče, a za dan bordo kaput-haljina (FOTO)
Kejt Midlton - Copyright Profimedia

Kejt Midlton, princeza od Velsa, izgledala je bajkovito na svečanoj državničkoj večeri s južnoafričkim predsednikom Kirilom Ramaposom u Bakingemskoj palati, ali i tokom dana na Paradi konjičke garde. Oba njena stajlinga očarala su svet. 


Britanska miljenica tim je povodom odigrala na proverenu kartu u kreaciji omiljene dizajnerke Džen Pekam uparenu s glavnim ukrasom za takve prilike: tijarom „The Cambridge Love Knot“.

Princeza od Velsa, 40-godišnja Kejt Midlton, već duže vreme obožavateljka je kreacija s potpisom dizajnerke Dženi Pekam koju je nosila mnogo puta. Elegantna bela haljina istakla je njenu figuru, pa je izgledala poput moderne priceze.

„Lover's Knot“ tjara, optočena dijamantima i biserima, nekad je pripadala Ladi Di (bila je kraljičin poklon pokojnoj princezi). Impozantnu tijaru izradili su 1914. godine kraljevski zlatari, a princeza Dajana nosila ju je za posebne prilike kao što je ova. Kate je takođe nosila naušnice koje su takođe pre pripadale princezi Dajani i narukvicu iz kutije s nakitom kraljice Elizabete.

Profimedia
Kejt Midlton, princeza od Velsa

Svoj je izgled upotpunila ordenom kraljevske porodice i zvezdom, te pojasom „Dame Grand Cross of the Royal Victorian Order“. Inače, Kate je tu tjaru nosila 2019. prilikom državničke posete tadašnjeg američkog predsednika Donalda Trampa i bivše prve dame Melanije Tramp. Potom je nosila tijaru nekoliko meseci kasnije, u decembtu 2019. za godišnji diplomatski prijem u Bakingemskoj palati, koji je bio otkazan poslednje dve godine zbog pandemije kovida. Opet je to bila „Lover's Knot“ tjara koju je prvi put nosila 2016. godine.

Inače, tu tijaru je princeza Dajana nositi na venčanju s princem Čarlosom 1981. godine, ali navodno je bila toliko teška da ju je bilo veoma neudobno nositi na glavi, a izazvala je i glavobolje. Uprkos tome, kasnije je postala jedna od njezinih omiljenih. Nakon što je Dajana preminula 1997. „Lover's Knot“ je vraćena u kolekciju kraljice Elizabete. Prvi red bisera s tjare je zatim uklonjen.

Vrednost svih tjara koje posjeduje britanska kraljevska porodica danas se procenjuje na desetine miliona dolara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Over The Moon (@overthemoon)

A uoči državničke večere u Bakingemskoj palati i Parade konjičke garde, princ i princeza od Valesa u ime kraljevske porodice sastali su se s južnoafričkim predsednikom, a britanska miljenica tim povodom je bila u elegantnom izdanju kojim je dominirala bordocrvena boja.

Profimedia
Kejt Midlton, princeza od Velsa

Osim komadima s potpisom britanskog brenda Alexander McQueena, Kejt Midlton već duže vrime obožavateljka je haljina s potpisom dizajnerke Emilije Vikstid.
Za dnevni susret s južnoafričkim predsednikom odabrala je dosad neviđeni, bordo model kaput-haljine koji je nosila s modnim dodacima u istoj nijansi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike