Da li ih Imate u ormanu? Za ovih pet komada vam niko nikad neće reći da su izašli iz mode

22.10.2022

14:27

0

Autor: Z. A.

Neke stvari jednostavno nemaju vremenske odrednice

Da li ih Imate u ormanu? Za ovih pet komada vam niko nikad neće reći da su izašli iz mode
profimedia-0725366561 - Copyright Profimedia

Svake sezone zasuti smo pričama o novim trendovima, modnim i svim drugim. Iako se ponekad sam pojam vezuje za neke čudne stvari, dobro biranje krivac je doborog stila.


A kada je reč o modnim trendovima, svake godine ih je toliko da se mnogi ljudi uplaše pre nego što neki prihvate. A većina ljudiće se u nekom trenutku prikloniti određenom trendu. Zavisno od afiniteta i sezone, nosićemo tufne, pruge, karnere, predimenzionirane krojeve, komade ukrašene perjem... Moda je igra i svako ima pravo da nosi ono u čemu se oseća dobro, što mu je oku i srcu milo.

Međutim, postoje i oni trendovi za koje nam se čini da su konstantno tu. Oni koji se samo nastavljaju i iz sezone u sezonu vraćaju, za koje nam se čini da su tu oduvek.

Ti odevni komadi nisu deo trendova koji odlaze i vraćaju se. Oni su uvek relevantni i takvi će biti i za šest meseci, pola godine, pet ili deset godina.

Volimo da ih nazivamo bezvremenskim. A koji su to tačno komadi koji će uvek biti relevantni?

Modna urednica na portalu WhoWhatWear, iza koje je 15 godina rada u modnoj industriji, izdvojila je pet trendova, odnosno komada odeće koji se pojavljuju uvek i iznova i za koje vam niko nikad neće reći da su izašli iz mode.

1. Neutralno odelo

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mariel Haenn (@marielhaenn)

S jednostavnim odelom nikad ne možete pogriešiti. Kako bi uvek bilo aktuelno, pomoći će vam detalji koje uz njega kombinujete. Jednostavno, klasično odelo ne znači da ono mora biti superstrukirano. Možete birati i odela šireg kroja ako se ona bolje uklapaju u vaš stil.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by irina shayk (@irinashayk)

2. Dobar, kvalitetan mantil

O mantilima je već sve rečeno.

Uložite novac u kvalitetan mantil i u ormanu ćete imati komad koji ćete nositi celog proljeća i cele jeseni u raznim kombinacijama i u raznim prilikama.

 

 

3. Kožni komadi

Kožii sako savršeno će se slagati s gotovo svim komadima iz vašeg ormara, od haljina do omiljenog para farmerica. I kožne pantalone biće komad koji neće zavisiti od trendova.

Bitno je samo da pronađete kroj koji vam najbolje odgovara. Tu su i kožnate jakne i natkošulje. Opcija je puno, mogućnosti stilizovanja i rok trajanja neograničeni.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pilar De Arce (@pilardearce)

4. Duga suknja

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pilar De Arce (@pilardearce)

Modna kombinacija kojoj je glavna zvezda suknja dužeg kroja uvek će biti bezvremena. Midi i maksi suknje lako se kombiniraju za svaki dan, ali i za izlaske i svečanije prilike.

Samo zamenite majicu otmenom bluzom i dobićete jedno sasvim novo, vrhunsko izdanje s kojim ćete baš uvek biti u trendu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gitta Banko (@gittabanko)

5. Teksas

Prema rečima modne urednice, neće samo pojedinačni komadi farmerica uvek biti u trendu, već i teksas na teksas kombinacije.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike