Imate farbanu i plavu kosu? Ovi saveti će vam pomoći da je tokom leta očuvate

27.07.2022

10:41

0

Autor: Z.A.S.

Ukoliko niste ljubitelj kape, kosu obavezno vežite u punđu

Imate farbanu i plavu kosu? Ovi saveti će vam pomoći da je tokom leta očuvate
Plavuša na moru - Copyright Pixabay

Leto je u punom jeku, a temperature su ovih dana nepodnošljive. Mnogi od nas spas pronalaze na bazenu ili u moru i na taj način sebi umnogome olakšavaju.

Međutim, pored zdravlja kože o kome obično brinemo, dešava se da zapostavimo negu kose, a tokom sunčanja i izlaganja hloru i morskoj soli, ona nam je krajnje neophodna.

Ovo se posebno odnosi na plavu i farbanu kosu.

Zaštita kose od sunca

Hlor, slana voda i štetni UV zraci sunca imaju tendenciju da liše kosu vlage, istovremeno je ostavljajući suvom i lomljivom, a ovo se posebno odnosi na plavu, farbom tretiranu kosu.

Srećom, postoje načini da svoju lepu plavu kosu tokom letnjih dana zaštitite.

Natopite kosu

Kada je suva, kosa je kao sunđer, ali kada je mokra, dalja apsorpcija hlora ili slane vode se prekida.

Profimedia
 

Natopite kosu svežom i čistom vodom pre nego skočite u bazen ili uđete u more. Na ovaj način ćete smanjiti verovatnoću da kosa apsorbuje vodu i sprečićete pojavu suvoće i oštećenja.

Dodajte ulje plavoj kosi

Hlor i slana voda skidaju vlagu sa kose, a to dovodi do ispucalih vrhova i oštećenja. Hlor i slana voda, pored toga, deluju i na uklanjanje sjaja, pa tako učine da kosa izgleda beživotno. Upravo iz ovih razloga bi bilo dobro da, pre nego što odete na kupanje u moru ili bazenu, na kosu nanesete neko ulje, kao što su kokosovo ili arganovo.

Pixabay
 

Uz njihovu pomoć stvoriće se klizava barijera između pramenova kose i vode, a takođe će obezbediti i dodatni sloj vlage.

Vežite kosu

Najbolji način da zaštitite kosu od slane vode i hlora jeste da stavite kapu za plivanje. Znamo da retko ko uživa u tome da je nosi, pa ukoliko spadate u one koji ne vole da je koriste, najbolje bi bilo da skupite kosu u visoku punđu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike