Zašto mačke vole da „kuliraju” u lavabou?

26.01.2021

18:19 >> 15:20

0

Za to postoje najmanje tri razloga

Zašto mačke vole da „kuliraju” u lavabou?
Copyright Profimedia

Mačke važe za čudake koji bilo gde mogu da se osećaju kao kod kuće – od neke kutije, pa do nečijeg džepa. Međutim, postoji jedno mesto koje im je među favoritima i u kom mogu da „kuliraju” satima – to je lavabo.

Nažalost, ne možemo da priupitamo mace kakva je to magija u lavabou pa ih toliko privlači, ali eksperti su za Brightside izneli neke svoje ideje.

Kažu da za to postoje najmanje tri razloga.

Profimedia

  • Da bi se ohladile – Kada i lavabo su najčešće najhladnija mesta u kući. Kada je leto ili je jednostavno vruće u kući, mnoge mačke, posebno one sa dugom dlakom, vole da pobegnu u neko prijatnije okruženje. Takođe, kupatilo je najčešće i najtiše mesto, gde se ljudi ne šetkaju sve vreme i onda manje uznemiravaju svog ljubimca. Kako je prevelika, kada nije naročito udobna za njih, dok u lavabo mogu da se perfektno spakuju.
  • Da bi kontrolisale situaciju sa bezbedne udaljenosti – Studije pokazuju da su udomljene mačke koje imaju kutije u koje mogu da se sakriju,manje pod stresom kada dođu u novo okruženje u poređenju sa mačkama koje ih nemaju. Moguće je da se mace osećaju zaštićenije kada imaju gde da se sakriju, bilo da je to kutija ili lavabo. Takođe, neki stručnjaci smatraju da im lavabo služi kao odlična osmatračnica. Izdignute su i odatle mogu da posmatraju i kontrolišu šta se dešava na njihovoj teritoriji.
  • Da bi privukle vašu pažnju – Mačke zahtevaju vašu konstantnu pažnju, pa zbog toga zauzimaju mesto za koje znaju da ćete uskoro koristiti. Tako ćete sigurno primetiti vašu mačku i ona će dobiti svoju porciju maženja. Obratite pažnju na to da li ste vi maci razvili ovu naviku, mazeći je i hvaleći je kad god je zateknete u lavabou.
  • Pročitajte još

    Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

    Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

    Najčitanije Vesti

    Ostale vesti iz rubrike