Vlasnici ljubimaca kažu da su im životinje pomogle da prežive 2020.

11.03.2021

16:50 >> 13:23

0

Autor: Z. A.

Većina njih svoje životinjske prijatelje tretira kao decu

Vlasnici ljubimaca kažu da su im životinje pomogle da prežive 2020.
Copyright Pexels/ Karolina-Grabowska

U velikoj anketi koju je sproveo „Kinship Partners“ na uzorku od 1.023 Amerikanca od 22. decembra do 4. januara ispitanici su uglavnom tvrdili kako ne bi preživeli pandemiju bez svojih kućnih ljubimaca, prenosi „Fox“.

Naime, sedam od 10 vlasnika kućnih ljubimaca reklo je da su njihove životinje odigrale posebnu ulogu tokom pandemije i pomogle su im da lakše prebrode teška vremena.

Dodatno, 84 odsto ispitanika tvrdi kako im je pandemija pokazala da ljubimci njihov život čine boljim i kvalitetnijim.

možda će vas i ovo zanimati

„Kinship Partners“ takođe otkriva da vlasnici ljubimaca dele slična uverenja kao i roditelji male dece, uključujući 62 odsto onih koji su utvrdili da im je sreća njihovih ljubimaca prioritet, a njih 50 odsto na prvo mesto stavili su zdravlje ljubimaca.

Pritom, 80 odsto vlasnika kaže da njihovi ljubimci u ovoj godini zaslužuju da im posvete više vremena, a 82 procenta ispitanika kaže da im je cilj da u ovoj godini razmaze svoje životinje.

– Kako bismo pružili podršku vlasnicima ljubimaca, moramo razumeti njihova promišljanja od toga šta ih inspiriše ili najviše brine. Ovo istraživanje je otkrilo najznačajnija područja i transformaciju nege za ljubimce – kazao je Leonid Sudakov, predsednik „Kinship Partnersa“.

Pexels

U SAD je tokom pandemije porastao broj ljudi koji su udomili životinje, a prema podacima neprofitne organizacije „Shelter Animals Count“, na nacionalnom nivou beleže porast od 34 odsto od aprila 2020. godine. Trend je potrajao dovoljno dugo da su se pojedina skloništa za napuštene životinje ispraznila, a kod nekih ostalo je svega nekoliko životinja za udomljenje.

Mnogo je porodica koje žele biti dobročinitelji ili dovesti životinju u domaćinstvo. „The American Pet Products Association“ u januaru je objavio da je broj vlasnika ljubimaca stabilan, a njih 64 odsto izjavili su da ne troše više novca nego inače za staranje o svojim životinjama.

„Kinship Partners“ pak navodi da 44 odsto vlasnika ljubimaca koji su u braku ili stabilnim vezama tvrde kako bi potrošili više novca na svoje ljubimce nego na darove za svoje partnere.

Pexels/ Gustavo Fring

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike