Bio je ulični svirač na rubu egzistencije: Kako je jedan pas čoveku promenio život iz korena

20.04.2021

15:05 >> 10:11

0

Ljubav će spasiti svet

Bio je ulični svirač na rubu egzistencije: Kako je jedan pas čoveku promenio život iz korena
Copyright Pexels/ Alice Castro

Neke priče imaju sasvim neočekivan rasplet. Pre nekoliko dana Vara Riko je gledao kroz prozor svog doma u Kolumbiji kad je primetio nešto što mu je u narednim minutima potpuno zaokupilo pažnju. Na jednoj prometnoj raskrsnici, ulični izvođač pevao je pesme u nadi da će zauzvrat dobiti malo novca. Nažalost, sreća mu nije bila naklonjena tog dana, pa niko nije hteo da mu da ni novčić.

Muškarac se na trotoar vratio praznih ruku, a onda je Riko video da čovek nije sam i da ima nešto što je sigurno vrednije od novca – psa koji je bio tu za njega i koji ga je tešio zbog neuspeha.

Printscreen

Ljubimac ga je dočekao vidno srećan mašući repom. Skakao je od sreće kad je ovaj počeo da ga mazi, a posmatrača je ovaj prizor toliko raznežio da je odlučio da popriča sa njim i pozove ga u svoj dom.

-Za mene je to bio trenutak ljubavi i odanosti. Nisam ostao imun – rekao je Riko za The Dodo i otkrio da je saznao da je muškarčevo ime Anderson, a da se pas zove Majte.

Anderson je imao još jednog psa Negritu, pa je Riko odlučio da ljubimcima priušti pregled kod veterinara jer je znao da to on ne može učiniti.

-Na sreću su zdravi – rekao je.

I to nije sve što je Riko učinio za njih. Kada je priču podelio na društvenim mrežama, ona je izazvala veliku pažnju, što je omogućilo Andersonu da snimi nekoliko pesama u studiju. Zahvaljujući njemu, Anderson sada ima na hiljade pratilaca na Instagramu i čini se da je pred njim svetla budućnost.

Za ovaj veliki preokret najpre treba da zahvali nesebičnoj ljubavi koju je delio sa svojim ljubimcima.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike