Geni su čudo: Ovčarski pas nema stado da ga pazi, ali ima mačku, uopšte joj nije lako (VIDEO)

09.03.2024

09:24

0

Autor: V. I.

Kad nema ovaca, može da posluži i cicamaca

Geni su čudo: Ovčarski pas nema stado da ga pazi, ali ima mačku, uopšte joj nije lako (VIDEO)
Copyright Profimedia

Viralni video, koji je pogledan skoro četiri miliona puta otkako ga je @theeggcarrton prvi put podelio na Instagramu krajem decembra, snimio je border kolija po imenu Bejli kako dahće od uzbuđenja na svog vlasnika, koji izgleda da ne radi ništa neobično.

Potom su gledaoci prisustvovali nizu situacija u kojima je pas uhvaćen kako pokušava da privuče pažnju i započne zabavu sa svojom drugaricom mačkom, prateći je svuda po kući, na isti način na koji bi to mogao učiniti sa krdom ovaca.

"Ugao gledanja: ovčarski pas bez ovaca“, istakla je Bejlijeva vlasnica Dženi Kar na videu a ispod objave napisala: "Instinkti su jaki. Bejli je opsednuta. Ko zna, zna".

 

 

Ponašanje kuce Bejli nije iznenađenje za vlasnike rase border koli, koji znaju da su njihovi energični radni psi podjednako pogodni za naporan rad na otvorenom kao i za igru sa svojim porodicama.

Oni važe za izuzetno bistru i vrednu rasu. Njima savršeno odgovara trening agilnosti. Posao koji treba obavljati, kao što je agiliti, stočarstvo ili poslušnost, ključno je za sreću ove rase. 

Otkako je video podelje, komentarisalo ga je više od 900 puta a mnogi vlasnici border kolija su podelili svoja iskustva:

"Isti problem i kod nas. Moj border koli čuva mačku po ceo dan“, napisao je jedan korisnik Instagrama.

Drugi korisnik je dodao: "Moj border koli se plaši mačaka. Umesto toga, one ga na kraju jure po kući."

A jedan je prokomentarisao: "Nikada neću imati radnog psa za život u u kući. Oni moraju da rade, za to su uzgajani. Taj ovčarski pas izgleda opsednut mačkom, potrebna mu je druga stimulacija“.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike