U Italiji otvoren prvi luksuzni restoran za pse: Ljubimci su oduševljeni (VIDEO)

05.11.2023

09:30

0

Autor: K. B.

U srcu Rima nedavno se otvorio Fiuto, prvi luksuzni restoran za pse, a reakcije ljubimaca i njihovih vlasnika su izuzetno pozitivne

U Italiji otvoren prvi luksuzni restoran za pse: Ljubimci su oduševljeni (VIDEO)
Copyright Profimedia

Restoran se nalazi u četvrti Ponte Milvio na severu Rima, i zanimljivo je da osim pasa, poslužuje i ljude. Hrana za pse i ljudi se priprema u odvojenim kuhinjama, a stolovi za goste s ljubimcima su elegantno odvojeni od onih rezervisanih za one koji nisu došli sa svojim krznenim prijateljima.

Vlasnici restorana veruju da psi takođe zaslužuju uživanje u ukusnim obrocima, i to je ono što Fiuto pruža, prenosi The Guardian. Ovaj jedinstveni koncept restorana potekao je od Marka Turana, vlasnika koji je ranije vodio restoran u četvrti Trastevere u Rimu. Inspiraciju za Fiuto pronašao je u svojoj devojci Noemi, strastvenoj ljubiteljki pasa.

"Kada smo shvatili koliko Noemi voli pse, došli smo na ideju da spojimo naše strasti i otvorimo ovaj restoran. Potrudili smo se da savet tražimo od stručnjaka, uključujući vlasnike restorana, veterinare i eksperte za ishranu pasa, kako bismo osigurali da svaki detalj bude pažljivo osmišljen", objasnio je Turano.

 

 

Što se tiče menija, kuvar Luka Gramatiko stvara prave gastronomske čarolije za pse. Jedno od jela uključuje delikatnu mešavinu piletine i tikvica, serviranu s pire krompirom u elegantnim činijama, uz dekorativni preliv od tikvica. Takođe, prave se i posebni keksi u obliku medveda za pse koji proslavljaju svoje rođendane.

U Fiuto restoranu takođe možete organizovati proslave rođendana za svoje ljubimce. Nedavno je jednogodišnji labrador po imenu Lesi proslavio svoj rođendan u restoranu. Za ovu posebnu priliku, restoran je pripremio posebno dekorisan deo i meni za Lesija.

Jedna od zadovoljnih vlasnica, Alisa Mazeti, izrazila je svoje oduševljenje ovom jedinstvenom koncepcijom: "Ovaj restoran je genijalna ideja. Psi su tako važan deo naših života danas, tako da je važno da imamo mesta gde možemo da dođemo i podelimo posebne trenutke s njima."

 

 

Restoran Fiuto dobio je ime po italijanskoj reči koja označava životinjsko čulo mirisa. Vlasnik restorana Marko Turano i njegova dva poslovna partnera smatrali su ovu reč idealnom za naziv svog restorana posvećenog psima. Fiuto je postao pravo mesto za ljubitelje pasa u Rimu i pruža posebno iskustvo za sve četvoronožne goste.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike