Sigurnost na prvom mestu: Veterinarka otkriva zašto je važno držati pse van kupatila

23.05.2023

09:12

0

Autor: K. B.

Unutar naša četiri zida postoje situacije koje mogu predstavljati rizik za ljubimce

Sigurnost na prvom mestu: Veterinarka otkriva zašto je važno držati pse van kupatila
Copyright Freepik

Svi vlasnici kućnih ljubimaca znaju koliko je važno obezbediti sigurno okruženje za svoje krznene prijatelje. Znamo da postoji mnogo opasnosti kojih treba biti svestan, od određenih biljaka do hrane kao što su kuvane kosti i čokolada. Ipak, postoji još jedna bitna stvar na koju nas je upozorila veterinarka – da kućne ljubimce držimo dalje od određenih stvari i mesta u našim domovima.

Freepik
 

Rejčel Barak je podelila niz saveta o tome šta treba izbegavati, uključujući korišćenje antibiotske masti bez nadzora veterinara.

- Jedan od sastojaka popularnih antibiotskih masti je neomicin, koji je povezan sa gubitkom sluha - rekla je ona. Takođe kaže da je mudro držati pse van kupatila, bez obzira koliko su radoznali.

- Poklopac toaleta uvek držite spuštenim jer voda sa hemikalijama za osvežavanje nije pogodna za konzumiranje. Osim toga, kupatila često sadrže proizvode za čišćenje i proizvode za ličnu negu, koji mogu biti toksični za pse - dodala je ona.

Freepik
 

Imajte na umu da je alkohol izuzetno opasan za pse jer njegova konzumacija "utiče na nervni sistem psa, što može dovesti do ozbiljnih simptoma, uključujući hipotermiju, dijareju i povraćanje", navodi LADbible.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike