Uskršnje čudo: Veverica se zaglavila u poklopcu šahta, vatrogasci uspeli da je izvuku i to nepovređenu (FOTO)

13.04.2023

09:02

0

Autor: Z.A.S.

Nesrećna životinja je pokušavala da se sama iskobelja iz problema, ali nažalost neuspešno

Uskršnje čudo: Veverica se zaglavila u poklopcu šahta, vatrogasci uspeli da je izvuku i to nepovređenu (FOTO)
Veverica - Copyright Freepik

Prošle nedelje su vernici katoličke veroispovesti proslavili Uskrs, međutim, opšte je poznato da praznik za određene profesije ne postoji, pa su tako lekari i vatrogasci uvek dežurni.

I dobro je da je tako, jer su vatrogasci iz Dortmunda na uskršnji ponedeljak imali prilično neobičnu intervenciju.

Naime, jedna prolaznica je u jednoj od ulica u poklopcu šahta ugledala zaglavljenu vevericu, pa je brže bolje alarmirala dežurne službe, ne bi li veverica dobila neophodnu pomoć.

Naravno, i sama je pokušala da joj pomogne, ali joj to nije pošlo za rukom. Srećom, vatrogasci su brzo stigli na lice mesta, ali je akcija spašavanja bila komplikovanija nego što su očekivali.

Veverica nije želela da sarađuje, verovatno jer se uplašila, pa je sve malo duže potrajalo, ali su na kraju ipak uspeli da je oslobode i to, što je najvažnije, nepovređenu.

Srećna što je ponovo slobodna, malena veverica je odmah otrčala na obližnje drvo na kojem se, pretpostavljamo, ipak oseća najsigurnije, a vatrogasci su zabeležili još jednu uspešno izvedenu intervenciju.

- Nismo mogli da utvrdimo da li je reč o istoj veverici koja se u istoj situaciji našla pre četiri godine - objavili su na društvenoj mreži "Fejsbuk".

 

 

Tada je spašavanje bilo i komplikovanije, jer su vatrogasci životinju, zajedno sa poklopcem, morali da odnesu kod veterinara koji ju je, da bi mogao da je izvuče, stavio pod anesteziju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike