Mačak Lari u trci za premijera Velike Britanije

21.10.2022

08:45

0

Autor: D. R.

Mačka Lari je na Tviteru otkrio da je dobio blagoslov kralja Čarlsa da preuzme mesto koje je napustila Liz Trus

Mačak Lari u trci za premijera Velike Britanije
profimedia-0727256751 - Copyright Profimedia

Mačak Lari, zvanični glavni lovac na miševe Dauning strita 10, u šali je položio pravo na premijersku poziciju preko Tvitera, objavljujući u četvrtak da ga je blagosiljao sam kralj Čarls.

- Kralj me je zamolio da postanem premijer jer je ova glupost već dovoljno dugo trajala - tvitovao je, uz fotografiju na kojoj sedi ispred minijaturnog podijuma.

Lari, koji je na toj funkciji od 2011. godine i "nadživeo" četiri premijera, a postaje sve glasniji u deljenju svojih političkih mišljenja.

Kada je jedan obožavalac ranije ovog meseca prokomentarisao da državni službenik veličine veće krigle piva ima više pratilaca na Tviteru nego Trus, Lari je odgovorio „I ja bih dobio više glasova“.

Petnaestogodišnji mačak takođe nije bio mnogo voleo ni Lizinog prethodnika, Borisa Džonsona, koji se trudio da podseti svoju javnost da on „nije ’mačka Borisa Džonsona’“ nakon što ga je tadašnji premijer pomenuo u svom govoru o ostavci. Iako se u to vreme pričalo o imenovanju Larija za „premijera koji se brine o njemu“, mačka – ili čovek koji upravlja njegovim nalogom na Tvitteru – izgleda da se ovaj put ozbiljnije zagrejao za tu ideju.

Profimedia
 

Sudeći prema komentarima, mačak ima ogromnu podršku kako ljudi, tako i mačaka širom sveta.

Podsetimo, Liz Trus je juče podnela ostavku na mesto premijera, postavivši rekord za najkraći mandat na toj funkciji i izjavivši da će ostati na dužnosti dok konzervativci ne budu mogli da glasaju o smeni. Među favoritima su bivši kancelar Riši Sunak, koji je izgubio od Liz u poslednjem takmičenju za vođstvo da bi zamenio Džonsona; bivša sekretarka odbrane Peni Mordaunt; i sam Džonson, koji se pokazao kao favorit u nedavnoj anketi "YouGov-a".

I naravno, Lari!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike