Četiri stvari koje advokati za razvod žele da znate pre nego što izgovorite sudbonosno "da"

03.02.2024

13:33

0

Autor: K. O.

Posle venčanja obično ne sledi živeli su srećno do kraja života, zato je potrebno da znate neke stvari unapred

Četiri stvari koje advokati za razvod žele da znate pre nego što izgovorite sudbonosno "da"
Copyright Freepik

Hej, zaljubljene ptičice! Pre nego što zaronite u svet planiranja venčanja posle čega ipak ne dolazi i živeli su srećno do kraja života, hajde da razgovaramo o nekim temama za koje stručnjaci kažu da su važni. To jest, advokat za razvode.

Oni su sve videli i imaju nekoliko mudrosti da podele pre nego što kažete: „Da“.

Možda se to sada ne smatra romantičnim, ali saznanje da ste zaista spremni je jedan od najboljih načina da odagnate tremu pred venčanje.

Evo četiri stvari koje advokati za razvod žele da uradite pre nego što se venčate.

1. Detaljna finansijska provera

Zamislite, svadbena zvona zvone, a dugovi rastu... Pre nego što se prijavite za doživotne zajedničke naloge i zajedničke odgovornosti, vreme je za forenzičku finansijsku proveru. Uronite u suštinu međusobnih finansijskih navika, dugova i ciljeva. To je kao finansijski predbračni ugovor, koji osigurava da ste oboje na istoj strani kada su u pitanju novac i finansije.

„Prednosti predbračnih ugovora proširuje se na emocionalno blagostanje para. Rešavajući finansijska pitanja transparentno i proaktivno, parovi mogu značajno smanjiti stres povezan sa finansijskim neizvesnostima.“ — Skot Levin

Profimedia
 

2. Kamp za obuku u komunikaciji

Vereni parovi, dobrodošli na Communication Bootcamp! Advokati za razvod će vam reći da je nedostatak komunikacije kao tihi saboter. Pre nego što razmenite zavete, izložite sve – očekivanja, kršenje dogovora, snove, pa čak i ljutnju. To je kao postavljanje pozornice za ceo život otvorenog dijaloga, izbegavanje tih tihih odnosa nagaznih mina.

3. Upoznajte se na maratonu tazbine

Ne radi se samo o braku sa svojim partnerom; radi se o pridruživanju porodici. Pripremite se za „Upoznajte maraton sa porodicom“. Odvojite vreme da razumete porodičnu dinamiku, neobičnosti i potencijalne žarišne tačke. Advokati za razvod često vide da se porodični problemi uvlače u veze, tako da je to kao da stavljate oklop za vašu vezu. Znanje u šta se upuštate može vas spasiti od potencijalnih porodičnih glavobolja na putu.

"Odrastajući, određene pretpostavke su mapirane u nas. Naša porodica je mesto gde učimo da komuniciramo i formiramo obrasce odnosa. Razvijamo duboko usađene vrednosti i uverenja, tako da je korisno da ih osvestimo i uporedimo sa vaspitanjem vašeg partnera." — Cecilie Croissant

Profimedia
 

4. Potraga za vizijom budućnosti

Pre nego što kažete „DA“, zajedno se upustite u potragu za vizijom budućnosti. Gde se vidite za pet, deset ili čak dvadeset godina? Advokati za razvode će potvrditi da je zajednička vizija za budućnost kao putokaz za uspešan brak. Ne radi se o predviđanju svakog preokreta, ali opšti pravac osigurava da ste oboje krenuli ka istom odredištu.

Zapamtite da je ljubav fantastična, ali malo praktičnosti može mnogo pomoći. Uzmite k srcu ove savete iskusnih profesionalaca i bićete na dobrom putu ka srećnom životu koji će istovremeno biti pun ljubavi i pravno opravdan. Živeli, za vašu budućnost, piše Your Tango.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike