Zašto je dobro da bar jednom u životu doživite i preživite partnerovu prevaru

09.08.2021

20:22

0

Nije sve tako crno, kažu naučnici

Zašto je dobro da bar jednom u životu doživite i preživite partnerovu prevaru
Copyright Pexels

Prevara u ljubavnoj vezi je bolna tema. Razlozi zbog kojih je partner učinio prevaru su mnogobrojni, a nijednoj strani u vezi to uglavnom nisu nimalo laki momenti.

Ništa u ljubavi ne boli toliko koliko jedna prevara. Ipak, i pored suza i bola, prevara ima neke prednosti, sudeći prema naučnim istraživanjima.

Pročitajte još

Naučnici tvrde da je psihičko zdravlje prevarenih osoba bolje nego kod ljudi koji nisu prošli kroz to iskustvo.

Ono što se na prvi pogled čini potpuno apsurdnim, može imati i te kako smisla kada se bolje i dublje promisli. Postoji nekoliko naučnih teorija o razlozima zašto je dobro biti prevaren u životu.

Razvijamo bolju perspektivu

Naučnici sa Birmingemskog univerziteta i Londonskog univerzitetskog koledža sproveli su istraživanje u 96 zemalja kroz onlajn anketu u kojoj je učestvovalo 5.705 ljudi. Anketa je pokazala da su žene koje su bar jednom bile prevarene mnogo obazrivije pri odabiru sledećeg partnera.

Pexels

Ono što nas ne ubije, to nas ojača

Čuli smo ovu rečenicu toliko puta, i ispostavlja se da je ona tačna. Psihičko zdravlje prevarenih osoba mnogo je bolje u odnosu na ljude koji nisu doživeli takvo iskustvo. Do ovog zaključka se došlo nakon što je sprovedeno istraživanje u kom je učestvovalo 2.398 ispitanika.

Pexels

Ko se zadnji smeje, najslađe se smeje

Tako dolazimo do zaključka da svaka osoba koja u slučaju prevare pokaže snagu i jačinu na kraju bolje prolazi. Već spomenuto istraživanje Birmingemskog univerziteta pokazalo je da muškarci potiskuju činjenicu da su prevareni. A kada prevarena žena otvoreno i s puno samopouzdanja priča o toj temi, neretko se pokaže njen skriven borbeni duh. Kada muškarci to vide, često žale zbog prevare, i to godinama posle nje.

Instalirajte našu IOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike