NATO zabavljanje: Saznajte sve o najpopularnijem trendu za izlaske koji je praktikovala generacija Z u 2023. godini

09.12.2023

13:36

0

Autor: V. I.

Mladi samci se ne zanose više onim "...i živeli su srećno do kraja života"

NATO zabavljanje: Saznajte sve o najpopularnijem trendu za izlaske koji je praktikovala generacija Z u 2023. godini
Copyright Profimedia

Velika promena dešava se na polju ljubavnih odnosa, podaci su Tinderove godišnje liste "Year in Swipe" koja ukazuje na podatak da su samci manje zabrinuti kuda idu njihove veze, a više zainteresovani za stvaranje prilika za nova nezaboravna iskustva.

Generacija Z uvodi renesansu u zabavljanju udaljavajući se od etiketa i tradicionalnih očekivanja id veze. Ova godina je posebno obeležila tu veliku promenu u kojoj je putovanje važnije od cilja“, rekla je direktorka marketinga Tindera Melisa Hobli, a prenosi New York Post.

Profimedia
 

Šta je NATO zabavljanje

Ako vam je prvo na pamet pala Severnoatlantska alijansa, niste jedini, međutim u kontekstu zabavljanja ovaj akronim ima drugo značenje. NATO je naime skraćenica od "Not Attached To an Outcome", što je pristup izlascima koji je ove godine oberučke prihvatila generacija Z, a u kojem oni koji ga praktikuju ne očekuju ništa od ljubavnog sastanka. Oni ne vrše pritisak ni na sebe, ni na druge, definisanjem da li traže ozbiljnu vezu ili samo zabavu.

"Oni se fokusiraju na to da upoznaju nekoga, da budu u sadašnjosti i da žive u trenutku. Ostavljaju sve mogućnosti otvorenim kako bi mogli da istražuju bilo koji put koji žele, što može biti prilično oslobađajuće”, navodi se u izveštaju.

Zumer se ne interesuje za konvencionalne prekretnice kao što su brak, stan, auto, dvoje dece i kuče, več za stvaranje svih vrsta veza, upoznavanje mnogih ljudi, te na to da bude u sadašnjosti i da žive u trenutku.

U godini za nama zabavljanje s nekim ciljem doživelo je krah, a mladi samci su otvoreni za nova iskustva i avanture.

Profimedia
 

Da li je tradicionalnim vezama - odzvonilo?

Nravno, eksperti sa Tindera naglašavaju da ovo ne znači nužno "kraj tradicionalnih veza".

"Dugoročne veze su i dalje jedan od najpopularnijih ciljeva odnosa na Tinderu – pa iako vidimo pomak, i dalje ima mnogo korisnika koji cene tradiciju“, rekla je ona Melisa Hobli.

Praktikovanje NATO zabavljanja je dalo legitimitet nečemu što smo viđali tokom života - da su ljudi koji izlaze oslobađeni društvenih pritisaka i vremenskih rokova koji im se nameću,  omogućavajući im da uživaju u građenju odnosa i raznih faza uspostavljanja veza i upoznavanja ljudi.

Tako bi milenijalaci za avanturu rekli "veza za jednu noć", za generacija Z to jednostavno vidi kao deo procesa zabavljanja i način da se istraži veza bez pritiska koje nameću etiketem a ne nešto čega se treba stideti,

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike