Žena koju je obožavao, upucala se, a onda je klupko laži počelo da se odmotava: Saznao je kako ga je i sa kim sve varala

06.12.2023

22:16

0

Autor: K. O.

„Ona je bila ta prelepa žena koja se pojavila niotkuda i činilo se da je sa sobom donela haos“

Žena koju je obožavao, upucala se, a onda je klupko laži počelo da se odmotava: Saznao je kako ga je i sa kim sve varala
Copyright Freepik

Kada se Moli Brodak, istaknuta spisateljica i univerzitetska profesorka u Atlanti, upucala 8. marta 2020. godine, u dobi od 39 godina, njen suprug, Blejk Batler, bio je šokiran i razoren.

„Znao sam da je depresivna, ali kako je mogla odustati od mene?“ pitao se Batler (44) i takođe pisac, rekao je za The Post. „Kako je mogla odustati od nas? Kako je mogla da odustane od sebe?"

Mladi, lepi i talentovani njih dvoje su bukvalno bili zlatni par u lokalnim književnim krugovima.

Batler nije shvatio koliko je njegova žena nesrećna, i, kako piše u svojim uzbudljivim novim memoarima „Moli“ ubrzo će saznati da postoji mnogo toga što nije znao o ženi koju je voleo.

Prvi put kada je Batler sreo Moli, bila je u zatvoru. Povezali su se preko Fejsbuka.

Batler nije poznavao mnogo drugih pisaca u Atlanti i bio je uzbuđen što se sreo sa njom, pesnikinjom koja je živela u Augusti u Džordžiji. A još je bila i lepa.

Imala je kosu do struka, oči boje lešnika, istaknute jagodice. Dogovorili su sastanak.
„Zvala je sa zadnjeg sedišta pandurskog automobila“, priseća se Batler njihovog prvog susreta. „Ali nije plakala, već se nekako smejala, kao: „Nećeš verovati šta se dogodilo!“

Profimedia
 

Automobil njenog cimera, koji je Brodak pozajmila da se odveze do Atlante, zaplenjen je zbog istekle registracije.

Kasnije te noći u baru, pokazala mu je svoj nedavni rezultat skenera glave i rekla mu da je ranije imala tumor na mozgu.

„Ona je bila ta prelepa žena koja se pojavila niotkuda i činilo se da je sa sobom donela haos“, rekao je on. "Uvek su me nekako privlačile žene koje su bile divlje."

Brodak je sa njim podelila i svoje teško detinjstvo. Njen otac je pljačkao banke da bi otplatio svoje kockarske dugove i dva puta je bio u zatvoru. Ona je krala. Njena majka je bila bipolarna i ostavljala je mladu Moli uglavnom bez nadzora.

Ali sakrila je i druge aspekte svoje prošlosti: da je počela da uzima heroin sa 12 godina, da je dozvolila starijim momcima da je prže cigaretama, da je bila udata kada je prvi put počela da izlazi sa Batlerom, koji je želeo da se brine o njoj.

Profimedia
 

Par se venčao 2017. godine, na vrhu planine Arabije, pola sata od svog doma. Bila je to intimna ceremonija: mlada i mladoženja i njihove majke. Napisali su svoje zavete i pročitali pesmu Česlava Miloša.

Nakon toga, priredili su zabavu u muzeju u kampusu Univerziteta Emori. Njihov prvi ples bio je Metalikina pesma „Nothing Else Matters“.

„Bila je to neka vrsta avanture“, rekao je Batler.

Ali ubrzo nakon njene smrti, Batler je otkrio da je njegova žena bila sa jednim od njenih učenika samo nekoliko nedelja nakon njihovog venčanja.

Tražio je preko njenog telefona fotografije koje bi uključio u projekciju slajdova na njenoj sahrani. Tada je saznao da ga je prevarila sa brojnim muškarcima.

Pronašao je mnoštvo fotografija na kojima pozira u donjem vešu i sa seks igračkama, zajedno sa video zapisima na kojima se uvija i izgovara imena drugih muškaraca umilnim glasom.

Pexels
 

Kopajući dublje, otkrio je mejlove, sa zavodljivim fotografijama, upućene njenim studentima na raznim koledžima na kojima je predavala.

Takođe je otkrio prepisku sa pesnikom koji je najverovatnije doleteo u Tuson da bi imao seks sa Moli, a put je Batler platio. Poslala je momku novac više puta, ukupno oko 1.500 dolara.

„Kako sam saznao laži koje je skrivala, bilo mi je to kao malo olakšanje“, rekao je Batler. „Nije da sam je izneverio. Ona je izgradila ovaj svet laži."

Počeo je da piše „Molli“ oko mesec dana nakon njene smrti.

„Rekao sam naglas: „Napisaću knjigu o tebi i to će biti najbolja knjiga koju sam ikada napisao.“
Na kraju je došao do zaključka da ona verovatno ima granični poremećaj ličnosti. Batler je ponovo pronašao ljubav i ponovo se oženio 2022.

Profimedia
 

On i njegova nova žena žive u Baltimoru.

„Izašavši iz veze sa Moli, zaista sam naučio da razmišljam o svetu kao o mestu bola“, rekao je on. "Sigurno nisam tražio ljubav, tražio sam način da uništim sebe," piše New York Post.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike