Da li je sad pravi trenutak da s novim partnerom odete na put i koliko to može da šteti ili pomogne vašoj vezi

10.11.2023

13:31

0

Autor: V. I.

Osigurajte se da se ne biste posle kajali

Da li je sad pravi trenutak da s novim partnerom odete na put i koliko to može da šteti ili pomogne vašoj vezi
Copyright Profimedia

Odmor je divna prilika da pobegnete od svakodnevice, opustite se i ojačate svoju vezu. Ali on takođe može biti lakmus test za utvrđivanje da li ste vi i vaš partner zaista kompatibilni, jer ispoljava vašu sposobnost da se nosite sa izazovima i daju vam kvalitetno vreme van uobičajene rutine . Ali ostaje pitanje - kad treba da odete na odmor sa svojim partnerom ako ste na početku veze? Da li treba da sačekate neko vreme ili da verujete svojoj intuiciji i da prvi preduzmete korak?

Planiranje odmora s novim partnerom može biti nezgodno. Prerani odlazak može dovesti do neprijatnog razgovora i odbijanjr dok se predugo čekanje može pretvoriti u propuštene prilike.

Profimedia
 

Eventualne posledice

Ograničeno razumevanje - Odlazak na zajednički odmor, a da niste odvojili vreme da u potpunosti razumete navike i sklonosti svog partnera, može izazvati probleme. Bićete izloženi različitim aspektima ličnosti svog partnera, što može dovesti do nesporazuma i sukoba tokom putovanja.

Rizik od previda - Previše tan odlazak na zajednički odmor može dovesti do toga da previdite potencijalne crvene zastavice ili probleme sa kompatibilnošću u vašoj vezi, jer početno ljubavno uzbuđenje, postavljeno u skoro savršenoj pozadini bezbrižnog odmora, može da zamagli vašu procenu o vašoj dugoročnoj kompatibilnosti.

Pritisak da se savršeno provedete - Izgledi za romantični beg mogu da stvore pritisak i na vas i na vašeg partnera da se savršeno provedete, što možda nije uvek moguće, posebno kada je veza još u ranoj fazi. Nerealna očekivanja o putovanju mogu dovesti do razočarenja ako stvari ne idu po planu.

Razotkrivanje - Odmor ima način da otkrije aspekte ličnosti osobe koje možda ranije niste videli. Prerano odlazak može dovesti do preuranjenih otkrića koja bi mogla da utiču na način na koji doživljavate svog partnera.

Profimedia
 

Pravilo 100 dana

Razmislite o tome da svojoj vezi date malo vremena da se razvije pre nego što planirate put. Isprobajte "Pravilo 100 dana“ je odliično za početak, jer obhvata da provedete najmanje 100 dana zajedno kao par da biste eventualno otišli negde. Ovo vam omogućava da izgradite osnovu poverenja, razumete međusobne stilove komunikacije i otkrijete zajednička interesovanja.

Ili, možete koristiti prekretnice u vezi kao vodič. Sačekajte da uspešno rešite nekoliko izazova ili zajedno proslavite značajne događaje. Znaćete da je dobar trenutak da nastavite sa svojim planovima kada osetite da ste postigli određeni nivo emocionalne intimnosti i razumevanja.

Profimedia
 

Pitanja koja treba da postavite pre puta

  • Da li se vaši interesi poklapaju?
  • Da li biste želeli da isprobate aktivnosti za koje je vaš partner zainteresovan ili ćete odmor provesti uglavnom odvojeno?
  • Da li su vaši stilovi komunikacije komplementarni?
  • Da li ste voljni da  razgovarate sa svojim partnerom ili oboje više volite tišinu?
  • Da li delite slične preferencije za turističke destinacije i aktivnosti?
  • Da li ste spremni na kompromis ako vaš partner želi da ide na kampovanje ili ste više osoba za poslugu u sobi?

Ako otkrijete da su vaša interesovanja i vrednosti u velikoj meri usklađeni, to može biti pozitivan znak da počnete da planirate taj beg.

Ne postoji univerzalni odgovor kada da idete na odmor sa svojim partnerom. Možda je najbolji savet o pravom trenutku da je to onda kada ste sigurni u svoju vezu, imate uspostavljeno poverenje i delite zajedničku viziju putovanja. Iako postoje potencijalni nedostaci preranog odlaska, uz pažljivo razmatranje, otvorenu komunikaciju i dozu strpljenja, možete planirati put koji stvara trajna sećanja i jača vašu vezu kao par.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike