Iz muškog ugla: 10 znakova da si u vezi sa snažnom ženom, a ne sa devojčicom

05.08.2023

15:25

0

Autor: K. O.

Baš kao što postoje standardi ponašanja koje treba ispuniti da bi neko bio nazvan „džentlmenom“, isto važi i za „damu“

Iz muškog ugla:  10 znakova da si u vezi sa snažnom ženom, a ne sa devojčicom
Copyright Freepik

Postoje žene koje pored sebe žele gospodina. Hoće muškarca koji će im pokazati da nisu svi isti i sa kojim će biti ravnopravan saigrač u životnoj igri.

Baš kao što postoje standardi ponašanja koje treba ispuniti da bi neko bio nazvan „džentlmenom“, isto važi i za „damu“.

Dakle, koji su to znakovi da je jaka žena u vašem životu sazrela do tačke u kojoj može biti jednaka polovina moćnog para?

Evo 10 retkih znakova da izlazite sa jakom ženom, a ne sa devojčicom:

1. Nisi joj potreban, ali te želi

Postoji citat koji kaže „Nezrela ljubav kaže: 'Volim te zato što si mi potreban', dok zrela ljubav kaže: 'Trebaš mi zato što te volim'."

Ovo je važan koncept jer etabliranoj, inteligentnoj, snažnoj ženi sigurno nije potreban muškarac da se brine o njoj — ali će želeti saigrača sa kojim može da se bori sa svetom, koji će imati isti nagon i ambiciju kao ona i ona može da formira sistem uzajamne podrške.

Uvek je važno zapamtiti da muškarci žele da budu traženi i ako je žena previše apatična prema njemu ili zaista gura stav „Ne treba mi muškarac“, to će ga samo oterati.

Freepik
 

2. Ona može da vodi smislen razgovor

Nije važno da li govorite o nečemu trivijalnom ili o najvećim životnim misterijama, lako je uočiti oštre razlike između devojke čiji primarni interesi uključuju svetlucave cipele i Kardašijane i žene sa dubinom sa kojom možete imati pravi, smislen razgovor.

Tip žene za koju se oženite je ona za koju znate da nećete morati stalno da se opterećujete temama za razgovor. Ona nije osoba iz koje ćete morati da izvučete tri reči kao odgovor na važno pitanje.

Ona je osoba za koju znate da možete efikasno komunicirati kada su u pitanju životne odluke. Ona je osoba kojoj je udobno da donosite odluke kada niste u blizini. Ona je ta koja ima svoja mišljenja i koja će vam reći šta su tačno. Ona je osoba sa kojom možete razgovarati satima i biti razočarana kada se razgovor završi.

3. Ponosi se svojim izgledom, ali to je na drugom mestu posle njene unutrašnje lepote

Klasa nije stvar stila. Nije stvar u ceni vaše garderobe. Klasa je u tome kako se nosite, kako se predstavljate i kako se ponašate prema drugim ljudima.

Čovek se ne može smatrati „klasom“ samo zbog toga kako se oblači – stvar je šta odišete iznutra. Muškarac ili žena.

Freepik
 

4. Ona ne očekuje stvari od vas, ali vas ceni

Na početku veze lepo je kada muškarac dolazi po ženu, plaća večeru i preuzima tradicionalniju ulogu kada je u pitanju udvaranje.

Imajući to u vidu, veoma je cenjeno kada vam žena uzvrati i pokaže da je takođe spremna da doprinese, umesto da sedi i očekuje da se pobrinete za sve samo zato što je žena.

Dama će ceniti stvari koje radite za nju i trud koji ulažete.

5. Ona razume da manje nije uvek više

Dama koja je klasa zna kako da se spremi da izgleda seksi, ali prefinjeno. Ona ide linijom između seksi i lepe - i nikada nije vulgarna.

Devojke misle da što im je suknja kraća, to izgledaju seksepilnije. Dama je dovoljno samouverena da zna da može biti potpuno pokrivena i da i dalje zadrži pažnju svakog ili bilo kog muškarca u sobi ako je to ono što želi.

6. Ne traži stalno pažnju

U većini slučajeva, žene koje ne traže pažnju su upravo one kojima treba da posvetimo pažnju. Devojka koja je uvek svetlija, glasnija ili blistavija da bi privukla pažnju onih oko sebe, potvrđuje činjenicu da joj nije dovoljno udobno u sopstvenoj koži da bi bila ispunjena sobom.

Freepik
 

Ona još uvek traži spoljnu potvrdu kako bi podigla sopstveno samopouzdanje. Dama ceni pažnju koju joj dajete, ali joj nije potrebna da bi uspela.

7. Ona ima viziju za svoju budućnost

Devojka će samo plutati u životu, bez pravca. Naravno, nekima od nas je potrebno više vremena od drugih da shvate šta želimo na duge staze, ali na kraju, moramo da odrastemo i da dobijemo svoje mesto.

Kuća, automobili, psi, deca, posao — šta god da ona želi u svom životu, znaće i verovatno će već raditi na tome kada je sretneš. Ako budeš imao sreće, ona će želeti da joj budeš saigrač i da zajedno gradiš svoje carstvo.

8. Ona razume važnost kompromisa

Devojka ima stav "moj put ili auto-put" i zabiće svoj kolac u zemlju bez namere da ga pomeri. Žena shvata da se život stalno menja i da niko ne zna sve.

Neko može ući u njen život ili novo iskustvo može promeniti njen pogled na nešto - i u tome nema ništa loše. U stvari, to je jedini način na koji možemo da učimo i rastemo kao ljudska bića.

Uz to, naravno, vrednosti su važne i niko ne bi trebalo da žrtvuje ko je ili šta misli da je ispravno bez prokleto dobrog razloga za to, ali kako kažu, budite čvrsti u svojim ciljevima, ali fleksibilni u svom pristupu.

Freepik
 

9. Ona preuzima odgovornost za svoj život

Bilo da je muškarac ili žena, siguran znak zrelosti je sposobnost da prepoznate sopstvene greške i nedostatke kako biste radili na njima. Nezrelost navodi nekoga da misli da su "sve shvatili" i ako će im bilo šta pokvariti u životu, to će biti nečija druga greška.

Lako je videti kako bi to zaustavilo napredak ili razgovor u vezi, kao i stalno opterećivalo situaciju u kojoj jedan partner uvek izbegava krivicu.

10. Ona je neko sa kim možete zamisliti budućnost

I za deset godina možete da se vidite sa takvom ženom. Iako ovo ne odražava nužno nivo zrelosti žene, svakako može biti.

Dok će vas devojka držati samo nekoliko nedelja ili meseci u budućnosti, dama je neko koga možete zamisliti kako se budi za 10 godina od sada i još uvek želite da je poljubite.

Dama je neko koga želite da bude vaš kopilot u životu. Tvoj saigrač. Tvoj najbolji prijatelj. I tvoj ljubavnik.

Ona je ta koja vas tera da želite da budete, radite i postanete bolji. Prisustvo dame u vašem životu učiniće da poželite da postanete najbolja verzija sebe bez promene onoga što jeste. Ne samo zbog onoga što radi ili govori, već i zbog toga ko je ona.

Ona će promeniti vaš pogled na život i ljubav. Ona će vam pokazati da je svo to vreme koje ste proveli sa pogrešnim devojkama — devojkama koje su vas naterale da se zapitate da li su sve iste, devojkama sa kojima niste mogli da shvatite ozbiljno ili zamišljate budućnost — vredelo toga jer kada ste ako je nađete, cenićete je još više, piše Your Tango.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike