Naučnici otkrili kako treba da izgleda idealan muškarac: Jednu karakteristiku mora da poseduje, a nešto će vas i iznenaditi

07.12.2022

12:44

0

Autor: Z.A.S.

Istraživanje je pokazalo da će žene svoj broj telefona pre dati muškarcu koji poseduje smisao za humor, nego onom koji nije duhovit

Naučnici otkrili kako treba da izgleda idealan muškarac: Jednu karakteristiku mora da poseduje, a nešto će vas i iznenaditi
Muškarac - Copyright Freepik

Na kakvog muškarca pomislite kada pomislite na savršenog muškarca? Pojam savršenstva se, naravno, razlikuje od osobe do osobe, ali naučnici su se ipak malo dublje pozabavili ovom temom.

Naime, oni su pokušali da pronađu karakteristike koje bi savršen muškarac trebalo da ima i došli do određenih zaključaka. Ovih nekoliko predispozicija muškarcima povećava šanse kod žena.

Guste obrve i brada kvadratnog oblika

Istraživanja su pokazala da žene preferiraju ovakve muškarce kada razmišljaju o dugoročnim vezama. 

Pixabay
 

Neobrijana brada

Naučnici su sproveli istraživanje u kom su žene ocenjivale muškarce prema bradi. Između obrijanih i neobrijanih muškaraca, žene su radije birale one sa gustom bradom jer tu karakteristiku povezuju s muževnošću.

Ožiljci

Verovali ili ne, ali neka istraživanja su pokazala da žene više padaju na muškarce s ožiljcima na licu.

Pixabay
 

Diskretan osmeh

Žene vole kada muškarci imaju nenapadan osmeh. Naučnici smatraju da je ovo razlog zašto žene vole ''opasne momke''.

Godine

Ako žena mora da bira između muškarca svojih godina i onog malog starijeg, uglavnom će odabrati starijeg. Naučnici ovo zovu ''Džordž Kluni efekat''.

Profimedia
 

Štedljivost

Čini se da žene preferiraju štedljive muškarce, jer ostavljaju utisak samokontrole.

Instrument

U istraživanju u kome su tri muškarca tražila broj od žene, od čega je jedan bio praznih ruku, drugi je imao sportsku torbu, a treći muzički instrument, 35 posto žena koje je pitao ''muzičar'', dalo je svoj broj. Tipu koji nije imao ništa u rukama broj je dalo 14, a ''sportisti'' 9 posto žena.

Pexels
 

Smisao za humor

Slično istraživanje sa brojem urađeno je i u ovom slučaju - žene su radije davale brojeve tipovima koji su se šalili, nego onima koji nisu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike