Muškarci mogu da namirišu seksualno uzbuđenu ženu: Studija pokazala fascinantne rezultate

22.08.2022

10:58

0

Miris seksualno uzbuđenih žena su opisali kao prijatniji i privlačniji

Muškarci mogu da namirišu seksualno uzbuđenu ženu: Studija pokazala fascinantne rezultate
Ilustracija - Copyright Pixabay

Kada pomislite na privlačnost, sigurno da prvo pomislite na fizičku privlačnost. Međutim, postoji i nešto što bi se moglo nazvati hemijskom privlačnošću.

Da vas ne bismo zbunjivali, odmah ćemo reći da ne mislimo na čuvenu "hemiju" koja proradi između parova, već na ono što naše telo, prilikom seksualne uzbuđenosti, luči. Između ostalog, u pitanju je i znoj.

Ako nekoga smatramo simpatičnim ili privlačnim, to zavisi i od mirisa tela te druge osobe. 

Profimedia
 

Žene u plodnim danima deluju jako privlačno muškarcima - pokazala su istraživanja. I ne samo to: prema istraživanju britanskog Univerziteta "Kent", heteroseksualni muškarci su čak u stanju da prepoznaju seksualno uzbuđenje žene i to mirisom.

U okviru istraživanja sakupljani su uzorci znoja heteroseksualnih žena koje nisu uzimale hormonalne tablete (poput kontracepcijskih sredstava). Prosečna starost je bila 19 godina. U prvom slučaju su žene gledale dokumentarni film o mostovima, a u drugom scene iz erotskog filma “9 Songs”. Zatim su muškarci mirisali uzorke znoja i ocenjivali ih prema tri kriterijuma: intenzivan, prijatan i seksualno privlačan. 

Pexels
 

Ispitanici su miris seksualnog uzbuđenja smatrali prijatnijim i privlačnijim - za razliku od mirisa znoja dok žene nisu bile uzbuđene. Osim toga, naučnici su primetili da su žene u uzbuđenom stanju ispustile biohemijske transmitere (takozvane hemosignale) - pa se povećalo zanimanje muškaraca. 

- Dobijeni rezultati pokazuju da muškarci reaguju na mirisne signale žene za vreme seksualnog uzbuđenja - izjavio je vođa istraživanja Arnaud Vajsman.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike