Pet vrsta poverenja koje su potrebne svakoj vezi ako želite da potraje

07.06.2022

10:47

0

Autor: D. R.

Poverenje raste u atmosferi sigurnosti

Pet vrsta poverenja koje su potrebne svakoj vezi ako želite da potraje
Ljubav 3 - Copyright Profimedia

Srećan brak počiva na neupitnom poverenju. Ako želite ispunjen brak, morate znati kako da stvorite ovu vrstu poverenja.

Većina parova misli o poverenju isključivo u smislu seksualne vernosti, što jeste od velikog značaja, ali definicija poverenja je više od pukog varanja.

Snažni i zdravi brakovi otkrivaju pet specifičnih vrsta poverenja koje partneri daju jedni drugima.

Pixabay
 

Dakle, predlažemo da pogledate sledeću listu i proverite koje vrste poverenja unosite (ili ne unosite) u svoj brak ili vezu.

Takođe, zamolite svog supružnika da uradi isto i podelite svoje rezultate. Ovo je odličan način da razjasnite gde je vaše poverenje čvrsto, a gde treba još poraditi.

Pet najvažnijih vrsta poverenja koje je potrebno svakoj vezi ako želite da potraje

1. Verujte da niko od vas dvoje neće imati seksualne izlete

Bez seksualne vernosti brak postaje neizvodljiv. Partneri se mogu oporaviti od prevare ili afere, ali to nikada nije potpuni oporavak. Zadržite svoju posvećenost da ostanete seksualno verni. Ako ste nesrećni u braku, potražite savetovanje, a ne ljubavnika na pola radnog vremena.

Profimedia
 

2. Verujte da nećete povrediti, odbaciti ili kontrolisati jedno drugo

Poverenje napreduje u atmosferi sigurnosti. Povređivanje jedno drugog, bilo fizički ili verbalno, a zatim odbacivanje, stvara strah koji podriva poverenje. Sa kontrolom dolazi i nepoverenje, pa se pobrinite da vaša ljubav nije ispunjena posesivnošću koja će definitivno da vas udalji od partnera.

3. Verujte da volite jedno drugo, bez prikrivenih motiva

Vi i vaš supružnik morate da budete sigurni da se volite iskreno i čisto, a ne iz nekog skrivenog motiva. To uključuje vaš izgled, vaš novac, vašu porodicu, jer niko ne treba da se oseća superiornije, i u tom slučaju je taj neko zapravo jedino sam i usamljen.

4. Verujte da nećete napustiti jedno drugo pred besom, sukobom i nesuglasicama

Bes, sukobi i neslaganja su neizbežni. Trudite se da pažljivo ispoljite bes i da se neslaganja dešavaju bez izazivanja straha od napuštanja. To radite tako što nikada ne koristite pretnju razvodom protiv svog partnera.

Pixabay
 

5. Verujte da ćete jedno drugo i vaš brak učiniti glavnim prioritetom

Partneri u ovo čvrsto veruju onda kada se zaklinju jedno drugom na večnu ljubav, kada obećaju da će se voleti, poštovati i brinuti jedno o drugom. Ne uzimajte jedni druge zdravo za gotovo, ne zanemarite svoju vezu nikada ili ne dajte previše vremena i energije drugim stvarima i ljudima koji bi mogli da naruše to poverenje.

Setite se svakog dana šta je zaista važno u vašem životu. Neka vam prioriteti budu jasni. Samo nastavite da uvek birate jedno drugo i sve ostalo će doći na svoje mesto.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike