Isprobajte tri jednostavna trika kojima možete sprečiti da vam paukovi ulaze u dom

04.09.2021

17:19 >> 18:19

0

Paukovi vole da žive u našim domovima, pletu mrežu i love insekte. Mi, ljudi, nismo oduševljeni suživotom s njima i radije bismo ih izbegli

Isprobajte tri jednostavna trika kojima možete sprečiti da vam paukovi ulaze u dom
Copyright Pixabay

Prema jednom interesantnom istraživanju u kom su stručnjaci za insekte obišli 50 kuća u Severnoj Karolini, kako bi otkrili više o paukovima, ispostavilo se da u apsolutno svakoj kući žive ovi insekti.

Ovi nepozvani, neželjeni gosti mogli bi vaš dom pretvoriti u svoj, ako ne pripazite na nekoliko stvari.

Pročitajte još

Viđamo ih po dvorištu i prostorijama tokom svih godišnjih doba, ali dolaskom hladnijih dana paukovi se zavlače u vaš dom i mogu da postanu problem ako se razmnože. Kako biste to sprečili, isprobajte ove savete.

1. Ulje mente i eterična ulja

Udovima čuju zvukove i osete mirise, a menta im nije baš najomiljeniji. Stavite ulje i vodu u flašicu s raspršivačem i poprskajte prostorije po domu, ćoškove i tamnija područja. Osim mente, ne vole ni ružu, cimet, lavandu, kao ni ulje čajevca.

Pixabay

2. Pazite na pukotine

Pauci neće hodati vašim dnevnim boravkom ili spavaćom sobom tek tako, ako nemaju gde da se zavuku. Pripazite da sanirate sve pukotine u zidovima, plafonima i podovima kako ne bi svili dom kod vas.

3. Redovno čistite

Nemojte nigde da ostavljate hranu, skupljate mrvice i ostale sitne insekte kako ne biste privukli ove dosadne životinjice. Redovno usisavajte prostorije i tako sprečite da šire svoju mrežu.

Pexels

Paukovi su najčešće bezopasni po ljude, iako neki imaju patološki strah od ovih insekata. Šta više, oni se hrane štetočinama, pa čak i insektima koji mogu da prenose bolesti, kao što su komarci i muve. S obzirom na to, izbegavajte da ih ubijate, već ih jenostavno izbacite napolje.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike