Jeftino i originalno: Napravite fantastične ukrase za jelku od šišarki sa svojom decom

01.12.2020

18:20 >> 18:50

0

Autor: Z. A.

Imate vremena za lepu prednovogodišnju porodičnu igru

Jeftino i originalno: Napravite fantastične ukrase za jelku od šišarki sa svojom decom
Copyright Profimedia

Iako vam se čini da do Nove godine ima još gotovo mesec dana, vreme prolazi brzo čak iako vam se čini da su dani dugi u vreme pandemije. A uprkos tome što mnogim ljudima nije do praznika, nema deteta koje od roditelja nije već tražilo da otpakuju jelku i izvuku ukrase.

Osim što klasični novogodišnji ukrasi mogu biti skupi, oni su ipak samo klasični i mogu svuda da se kupe. A vi imate vremena i mogućnist da s malo novca, truda i kreativnosti, zajedno sa svojom decom, napravite ukrase koji će doneti praznik u dom.
A šišarke su najjeftiniji i najmaštovitiji način da ukrasite kuću jer su veoma zahvalne i živopisne.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI I: Zavirite u raskošno dekorisanu Belu kuću: Ovogodišnja tema „Lepote Amerike” slavi sva čuda obećane zemlje

Za ovu dekoraciju potrebno vam je samo da prikupite puno šišarki u obližnjem parku u kojem ima četinara. Osim toga, potrebne su vam je sledeći materijal: srebrni sprej, zlatni sprej i beli sprej; lepak za drvo; malo crvenog filca; pingpong loptice ili kugle od stiropora, koje nisu ni skupe a možete da ih kupite u pozamanterijama; konopac ili neki srebrni konac… možete da zista da se igrate i da iskoristite sve trake, kuglice i bobice koje vam se vuku po kući i kutijama i koje ste možda nameravali da bacite. Tako ćete i deci pokazati da mogu da recikliraju. Popričajte sa njima šta bi najviše voleli da naprave, a ukoliko vam negde zapne, na internetu možete da pronađete tutorijale bukvalno za sve.

Ukrase od šišarki možete da ih iskoristite i za kićenje jelke i za divne novogodišnje aranžmanme, a možete da napravite lepeo venčiće za vrata.

Deda Mrazovi, pingvini, irvasi…

Od šišarki možete napravite slatke Deda Mrazove, pingvine, irvase…

Pinterest

Pinterest

Pinterest

I Sneško Bečić sa cilindrom presladak je kada njegovo telo od šišarki poprskate belom bojoj ili veštačkim snegom iz boce.

Pinterest

Pixabay

Zlatni, srebrni i beli svetlucavi ukrasi

Možete napraviti srebrne ili zlatne ukrase tako što ćete ih poprskati srebrnim ili zlatnim sprejom ili šljokicama. Zamislite jelku, zelenu ili belu, koja je okićena samo šišarkma koje su vaših ruku delo. Ovako obojene šišarke odlično će poslužiti za novogodišnji dekora na stolu.

Pinterset

Pinterest

Šišarke u svećnjaku

Novogodišnji svećnjaci od tegli su izuzetno praktični i možete ih ukrasite kako god želite. Za sneg vam je samo potrebna gorka so ili usitnjeni stiropor. Podseća na snežnu kuglu.

Pinterest

Pinterest

Večnići za sto i vrata

Venčiće od šišarki možete praviti na razne načine i uz sve moguće dodatke. Važno je samo da npravite dobru konstruukciju od žice i da ih fino pričvrstite.

Pinterest

I izbeljene šišarke se mogu iskoristiti i za venčić u obliku pahulje.

Pinteterst

Dekoracija za zid

Možete da koristite minimalan broj šišarki i drvene perlice na kanapu. Izgleda sofisticirano i lepo.

Pinterest

Napunite šišarkama vazu i kroz njih provucite lampione

Šišarke mogu biti sastojak za punjenje vaza. Pored šišarki različitih veličina, u vazu možete staviti borove grančice i novogodišnje lampione.

Pinterset

Pexels

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike