Kako nikotin uništava vaše zidove: Krečenje nakon pušenja može biti izazovan posao

04.03.2021

09:30 >> 09:15

0

Nikotin i katran prodiru u zidove i ostavljalju mrlje koje slojevi farbe upijaju

Kako nikotin uništava vaše zidove: Krečenje nakon pušenja može biti izazovan posao
krecenje boja žena - Copyright Profimedia

Pušenje cigareta u zatvorenom prostoru nije nimalo bezazleno ne samo po vas, već i po vaše zidove. Problem zapravo nastaje kada odlučite da okrečite prostoriju u kojoj se puši ali, srećom, postoji par trikova koji će vam pomoći u tome.

Duvanski dim sadrži više od 4.000 različitih hemikalija, pa nije iznenađujuće što cigarete u zatvorenom mogu prouzrokovati mrlje na zidovima. Ipak, rešavanje ovog problema može biti prilično nezgodno, ali postoji nekoliko trikova koje možete isprobati.

Kada se cigareta zapali, nikotin i katran počinju da sagorevaju i ispuštaju se u vazduh. Gadne čestice se potom talože na površinama i zidovima i vremenom se stvrdnu. Što više pušite u zatvorenom, to će vam zidovi postati obezbojeniji.

Nikotin i katran prodiru u zidove i ostavljalju mrlje koje slojevi farbe upijaju.

Stoga, ako planirate da okrečite prostor morate prvo očistiti i išmirglati zidove pre nego što ih prekrečite jer će u suprotnom mrlje i dalje izbijati iz njih.

Pixabay

Kako ukloniti mrlje od pušenja sa zidova?

Uvek počnite tako što ćete zidove obrisati krpom od mikrovlakana. To treba učiniti pre nego što ih natopite tečnim sredstvom za čišćenje.

Poznati svetski dekorateri preporučuju da započnete sa kantom tople vode pomešane sa sirćetom, povećavajući jačinu rastvora ako su mrlje zaista jake.

Kao alternativu, Tiktoker @viltshire.renovartors prelaže jak proizvod za čišćenje kojim ćete ribati zidove vlažnim sunđerom ili krpom.

Koji god metod da odaberete videćete kako mrlje proviruju iz zidova i izlivaju se na pod, a to je razlog zašto pod treba da obložite plastikom ili čak novinama pre nego što počnete.

Bloger takođe ističe da je važno osvežiti vodu kojom brišete zidove. Ovo će vam pomoći da se rešite što više ostataka.

Kada se zidovi očiste i osuše, moraćete da ih premažete prajmerom koji će blokirati mrlje. U pitanju je izdržljiv premaz koji će sprečiti da bilo kakve mrlje pređu u završnu boju.

Nakon što se premaz osuši, možete početi sa konvencionalnim krečenjem zidova.

Pogledajte video:

@wiltshire.renovators

🧽🏡 #clean #cleaning #cleantok #cleaningtiktok #renovation #reno #homerenovation #elbowgrease #hincher #houserenovation #houserenovationvirgin #home

♬ intro x afterglow by connorh – Rhona Kelly

Pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike