Čist tiganj bez napora: Otkrijte trik jedne bake - uz malo strpljenja zagoreli tragovi će biti stvar prošlosti (VIDEO)
Bez upotrebe štetnih hemijskih sredstava
Svi znamo koliko teško može biti čišćenje tiganja nakon pripreme jela, posebno kada se nakupe zagoreli ostaci ili tragovi na ovom posuđu.
Međutim, jedan korisnik Instagrama podelio je genijalan trik svoje bake koji će vam olakšati život.
Prema ovom savetu, čarobni sastojak za čišćenje tiganja je paradajz pire.
Da, dobro ste čuli. Ovaj svakodnevni sastojak ne samo što će vam pomoći da očistite svoj tiganj, već će mu dati i sjaj.
Kako koristiti pire od paradajza?
1. Uzmite malo paradajz pirea i nanesite tanak sloj na zagorele ili prljave delove tiganja.
2. Ostavite da odstoji nekoliko minuta. Kiseline iz paradajza će omekšati tvrdokorne naslage.
3. Sunđerom ili krpom nežno istrljate površinu.
4. Na kraju, dobro isperite tiganj toplom vodom da uklonite sve ostatke pirea.
Zašto pire od paradajza funkcioniše?
Kiseline u paradajzu deluju kao prirodni čistač, razgrađujući masnoću i ostatke hrane.
Osim toga, ovaj trik je potpuno prirodan, što znači da nećete koristiti štetne hemikalije koje mogu oštetiti površinu vašeg tiganja.
Isprobajte ovaj bakin trik i otkrijte kako lako možete održavati svoj tiganj u vrhunskom stanju.
Ne samo da ćete uštedeti vreme na čišćenju, već ćete i uživati u mirisu svežeg paradajza u svojoj kuhinji.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari