Odgovor će da vas zabezekne: Kad se koristi sjajna, a kad mat strana aluminijumske folije

16.01.2024

12:03

0

Autor: V. I.

Jednom za svagda razrešavamo misteriju za šta se koristi jedna a za šta druga strana folije za domaćinstvo

Odgovor će da vas zabezekne: Kad se koristi sjajna, a kad mat strana aluminijumske folije
Copyright Profimedia

Za šta ste koristi sjajna, a za šta mat strana aluminijumske folije predmet je mnogih debata. Kako se ispostavilo, mnogi ljudi provode svoje vreme razmišljajući o ovome. Postoji mnogo spekulacija na internetu, gde postoje različite teorije šta je ispravno.

Mi smo konsultovali pouzdan izvor, veb lokaciju Reynolds Kitchens i dobili jasan odgovor. Jednom za svagda: Nije važno koju stranu aluminijumske folije koristite!

Profimedia
 

Žao nam je ako smo vas razočarali, ali objašnjenej je veoma jednostavno - dve različite strane su samo rezultat procesa proizvodnje. Da bi napravili foliju, proizvođači tope aluminijum, a zatim ga hlade u ploče koje se nazivaju ingoti. Ove ploče se zatim pritiskaju između valjaka mnogo, mnogo puta da bi bile sve tanje i tanje.

Dok stignu do završne presovanja, folija je toliko tanka da ju je potrebno udvostručiti da bi je progurali kroz valjke. Zatim je odvoje i namotaju na tube koje kupujemo. Komadi koji izlaze su glatki na stranama koje pritiskaju valjci, a mat na stranama koje se pritiskaju jedna na drugu.

Ali, što je važno, list je napravljen od istog materijalai spolja i iznutra, tako da teksture ne utiču na to kako funkcioniše.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike