Šta sve poslovni prostor treba da ima i na koje elemente je važno obratiti pažnju?

30.10.2023

12:05

0

Da bi se ostavio snažan utisak stila i doze luksuza, bitno je prednost pružiti kvalitetu u svakom pogledu, ali i odabrati rešenja koja će biti izuzetno praktična

Šta sve poslovni prostor treba da ima i na koje elemente je važno obratiti pažnju?
Copyright www.pexels.com/photo/three-woman-sitting-on-white-chair-in-front-of-table-2041627/

Uređenje poslovnog ambijenta zahteva posvećivanje aktivne pažnje svakom detalju i elementu koju pruža kombinaciju funkcionalnosti i perfektne estetike. Da bi se ostavio snažan utisak stila i doze luksuza, bitno je prednost pružiti kvalitetu u svakom pogledu, ali i odabrati rešenja koja će biti izuzetno praktična.

U tom pogledu, postoji veliki broj faktora koji utiču na prvi utisak, ali i zadovoljstvo korisnika poslovnim enterijerom na koje je važno obratiti pažnju. Uspešno uređenje obuhvata opremanje kupatila nameštajem, bavljenje dekorom zidova uz moderne tapete, kao i nabavku kvalitetnog kancelarijskog materijala.

Ormarići za kupatilo kao deo nameštaja u poslovnom ambijentu

Veoma bitan element uređenja poslovnog prostora, jeste i postojanje inovativno opremljenog ambijenta kupatila, koje će biti prilagođeno celokupnom ambijentu – funkcionalnosti, bojama i estetici. U tom pogledu, ormarići za kupatilo predstavljaju nezamenjiv element uz koje je estetika fanstastična, a sve potrebne sitnice kvalitetno odložene i skrivene iza zatvorenih vratanaca nameštaja. Ormarići za kupatilo olakšavaju odlaganje hemijskih preparata, peškira, kozmetike, uređaja i sredstava za ličnu higijenu.

Mogu biti postavljeni horizontalno ili vertikalno, u uglove prostorija, a posebno su popularni ormarići za kupatilo pozicionirani ispod lavaboa, kao na samim zidovima. Kao i u privatnom, i u poslovnom enterijeru kupatilo je veoma važno, ostavlja utisak higijene i stila, pa je bitno posvetiti pažnju kvalitetu materijala nameštaja, izboru slavina, galanterije i dekoracije.

Adekvatno odabrane tapete uz koji je utisak luksuza zagarantovan

Veoma živopisan i alternativan način uređenja zidova sa stilom i originalnošću, obezbeđuju inovativne tapete. Specijalno dizajnirane za poslovni prostor, tapete mogu imati veliki broj dezena, boja i dimenzija, dok se izrađuju u reljefnim i trodimenzionalnim varijantama, namenjene delovima ili čitavoj površini zidova.

Posebno stilizovanje ambijenta kancelarije, hodnika, sale za sastanke ili drugih prostorija poslovnog prostora obezbeđuje se uz tapete koje su dizajnirane sa logotipima, ilustracijama, zaštitnim znakom firme ili prepoznatljivom pozdravnom porukom uz efektnu rasvetu. U tom smislu, kvalitetne tapete pružaju dugovečnost zidova kao da su tek uređeni, u kombinaciji sa sjajnim utiskom luksuza, stila i osećajem opuštanja u ambijentu.

Kancelarijski materijal kao neizostavan element prvog utiska

Koliko god da prvi utisak ostavlja uređenost eksterijera i enterijera poslovnih prostora, veoma je bitno i na koji način je opremljen ambijent kancelarija, šaltera i samih radnih stolova. U tom domenu, kancelarijski materijal odabran sa posebnom dozom pažnje i stila igra važnu ulogu u ostavljanju prvog utiska za uređenost prostora. Kancelarijski materijal obuhvata fascikle, rokovnike, hemijske olovke, registre, sveske i zaista mnogo, mnogo druge srodne opreme.

Iako se uglavnom radi o sitnicama, kancelarijski materijal odabran u bojama prepoznatljivim za firmu, sa štampom zaštitnog znaka – logotipa i drugih detalja koji su element biznisa, ostavlja snažan utisak posvećenosti svakom detalju. Pored toga, uredno složen, pozicioniran uz atraktivne police i lep raspored na radnom stolu, pruža snažan utisak urednosti, privlači pažnju i poglede posetilaca, zbog čega kancelarijski materijal ima važno mesto prilikom opremanja poslovnog prostora.

Postoji veliki broj krupnih odluka, ali i mnoštvo sitnica na koje je neophodno obratiti pažnju kada se vrši opremanje i uređenje poslovnog prostora. Detalji koji mnogo znače i „govore“ o posvećenosti, urednosti i inovativnosti jesu atraktivne tapete u prostorijama, zatim ormarići za kupatilo daju spoj praktičnosti i stila, dok kancelarijski nameštaj odabran u skladu sa prepoznatljivim znakom firme pruža kvalitetno brendiranje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Promo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike