Pametni trikovi za brzo i efikasno čišćenje kupatila bez sode i sirćeta

23.09.2023

11:00

0

Autor: K. B.

U nekim slučajevima, čak ni ove magične mešavine ne daju rezultate, a svi bismo želeli da izbegnemo "teške" hemikalije ako je moguće

Pametni trikovi za brzo i efikasno čišćenje kupatila bez sode i sirćeta
Kada - Copyright Pexels

Ova mešavina se može koristiti i za čišćenje lavaboa, pločica u kuhinji ili kupatilu, bilo koje površine na kojoj je prljavština "tvrdoglava". Jedan od omiljenih recepata u svakom domu za čišćenje tuš kabine, kade i lavaboa svakako je mešavina sode bikarbone i limuna ili barem sirćeta.

Međutim, u nekim slučajevima čak ni ove magične mešavine ne daju rezultate, a svi bismo želeli da izbegnemo "teške" hemikalije ako je moguće. Kako efikasno i brzo zagrejati sanitarije i ukloniti bakterije?

Jedno od sve popularnijih sredstava je boraks, odnosno natrijum tetraborat, so borne kiseline koja je obično u obliku belog praha. Preporučuje se da ga pospite po kadi i dnu tuš-kabine, zatim vlažnom četkom nežno istrljate mrlje. Imajte na umu da ovo nije dobro rešenje za tuš vrata.

Mnoge domaćice takođe koriste obično suncokretovo ulje za vrata – sipaju ga u bočicu sa raspršivačem i dobro prskaju po vratima tuš kabine, pa ostave petnaestak minuta da deluje, a zatim obrišu i pokupe višak ulja salvetom ili starim peškirom.

Profimedia
 

Sirće + deterdžent

Jedno od boljih rešenja je mešavina deterdženta za pranje sudova i sirćeta, a prednost ove tečnosti je što čisti i vrata kabine i samo dno. Sirće zagrejte tek toliko da bude vruće, a ne da ključa, pa ga pomešajte sa jednakom količinom deterdženta, sipajte u bocu sa raspršivačem i dobro protresite.

Nakon posipanja zaprljane površine ostavite da odstoji deset minuta, a zatim obrišite sunđerom ili četkom. Ova mešavina se može koristiti i za čišćenje lavaboa, pločica u kuhinji ili kupatilu, bilo koje površine na kojoj je prljavština "tvrdoglava".

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike