Mnogi preskaču ovo: Koliko često bi trebalo prati određene stvari u kući?

21.09.2023

11:38

0

Autor: K. B.

Ovi saveti pomažu u očuvanju čistoće i higijene u domu, čime se osigurava udoban i zdrav životni prostor za sve ukućane

Mnogi preskaču ovo: Koliko često bi trebalo prati određene stvari u kući?
Copyright Profimedia

Kim Vudborn, poznata TV zvezda specijalizovana za uređenje enterijera, podelila je korisne savete o tome koliko često bi trebalo prati određene stvari u kući kako biste održali čistoću i higijenu. Ovde su neki od njenih saveta:

Jastuci

Preporučuje se pranje jastuka svakih šest meseci, a ne samo jastučnica. Većina jastuka može se prati u mašini za veš, ali treba proveriti etiketu da biste bili sigurni.

Tepisi

Tepihe bi trebalo prati svaka tri meseca, posebno ako imate decu ili kućne ljubimce. Važno je ne hodati po tepisima sa cipelama koje nosite napolju kako biste smanjili unos bakterija u dom.

Toster

Ako imate toster s vertikalnim postavljanjem tosta, preporučuje se čišćenje posude za mrvice na dnu tostera barem jednom nedeljno.

Posteljina

Kim savetuje pranje posteljine najmanje jednom nedeljno na visokoj temperaturi, jer se na njoj nakupljaju različiti sebumi i bakterije.

Pexels
 

Kuhinjske krpe

Kuhinjske krpe treba menjati i prati svaki dan kako biste održali higijenu. Brzo pranje od oko 15 minuta može biti ekonomično i efikasno.

Tastatura

Tastaturu koju često dodirujemo tokom dana treba održavati čistom. Preporučuje se svakodnevno brisanje antiseptičkom maramicom.

Četke za šminku

Četkice za šminku koje se koriste svakodnevno treba čistiti najmanje jednom nedeljno kako biste izbegli prenošenje bakterija na lice.

Unsplash
 

Peškiri

Peškire za tuširanje najbolje je menjati dva puta nedeljno i koristiti ih najviše četiri puta kako biste sprečili prenošenje bakterija.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike