Nećete verovati koliko je jednostavno: Pet delotvornih načina da se rešite paukova zauvek

25.08.2023

12:00

0

Autor: K. B.

Ove metode mogu biti korisne za odbijanje paukova iz vašeg doma i za smanjenje njihove prisutnosti

Nećete verovati koliko je jednostavno: Pet delotvornih načina da se rešite paukova zauvek
Copyright Profimedia

Ako osećate strah od paukova i želite da se oslobodite neprijatnih susreta s njima, kao što su iznenadna pojavljivanja u kadi, na krevetu ili u tamnim uglovima, ne brinite - postoji nekoliko jednostavnih i efikasnih načina da ih se trajno oslobodite.

Profimedia
 
  • Ulje od peperminta - prirodno sredstvo za odbijanje paukova: Paukovi imaju jaku averziju prema mirisu peperminta. Ulje od peperminta može se koristiti kao prirodno sredstvo za odbijanje. Napravite sprej tako što ćete u bočicu sa sprejom dodati nekoliko kapi ulja od peperminta. Ovim sprejom poprskajte sve potencijalne ulaze za paukove u vaš dom, ometajući ih i terajući ih da ostanu dalje.
  • Zatvorite pukotine i otvore - zaštitite svoj dom od paukova: Paukovi često koriste sitne pukotine i otvore kako bi se uvukli u vaš dom. Popravite ove pukotine i otvore kako biste im otežali ulazak. Time ćete stvoriti fizičku barijeru koja će državati paukove dalje od vašeg prostora.
  • Iskoristite moć citrusa - odbijanje mirisom: Miris citrusa, kao što su limun, pomorandža ili grejpfrut, deluje odbijajuće na paukove. Postavite komadiće ovih citrusa po različitim delovima kuće kako biste ometali prisustvo paukova. Nemojte zaboraviti da miris citrusa postepeno nestaje, pa redovno zamenjujte komadiće kako bi efekat ostao jak.
  • Igrajte se mirisima kestena i oraha - tradicionalna metoda odbijanja: Prema verovanju starijih osoba paukovi ne podnose miris kestena. Postavite kestene oko kuće ili stanova kako biste držali ove insekte podalje. Isto važi i za orahe. Iako ovo nema naučnu potvrdu, mnogi su se oslanjali na ovu narodnu praksu sa uspešnim rezultatima.
  • Održavajte čistoću svog doma - uklonite izvore privlačenja: Paukovi se često kriju u tamnim i zapuštenim mestima, a ostaci hrane privlače insekte koji su njihova hrana. Redovno usisavanje i brisanje prašine ne samo da će ukloniti privlačne faktore za insekte, već će i uništiti paukove mreže. Osim toga, redovnim čišćenjem ćete smanjiti i prisutnost paukovih jajašaca, što će smanjiti broj ovih nepoželjnih gostiju.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike