Kako izgleda dom opasne urednice iz filma „Đavo nosi Pradu“ koji se prodaje za neverovatnih 27,5 miliona dolara (FOTO)

10.05.2023

12:21

0

Autor: Z. A.

U takvim domovima žive bogati Njujorčani

Kako izgleda dom opasne urednice iz filma „Đavo nosi Pradu“ koji se prodaje za neverovatnih 27,5 miliona dolara (FOTO)
profimedia-0609214324 - Copyright Profimedia

Jedan od relativno novijih filmova koji je dobio status kultnih jeste „Đavo nosi Pradu“, u kom su briljirale Meril Strip i En Hatavej.

A osim fantastičnih modnih izdanja, nikome ko je pogledao film (malo je onih koji ga nisu pogledali bar dva puta) nije mogla da promekne neverovatna kuća Mirande Prisil iz filma.

Sada se ta kuća prodaje za impresivnih 27,5 miliona dolara.

Kuća ima sedam spavaćih soba i 10 kupatila raspoređenih na više od 1.100 kvadratnih metara prostora na njujorškom Aper Ist Sajdu.

Impresivno zdanje sagrađeno je 1907. godine, a raskošnu kuću dizajnirao je poznati arhitekta Stenford Vajt Stvarni.

Profimedia
 

Đavo nosi Pradu“ ima status kultnog filma, a lik urednice Mirande koju je odigrala Meril Strip slika je i prilika raskošnog njujorškog života, o kom svedoči i činjenica da se kuća, koja se koristila za potrebe snimanja, prodaje za vrtoglavu sumu.

- Otvoriš vrata. Prođeš predvorjem. Obesiš odeću sa hemijskog čišćenja u ormar preko puta stepenica. I ostaviš knjigu na stolu s cvećem! - tako je Miranda uputila Endi, svoju pomoćnicu u filmu, kada je trebalo prvi put da uđe u njenu kuću.

Međutim, reč je o džinovskoj petospratnoj kući, za koju je potrebno mnogo veće uputstvo.

Kuću je dizajnirao arhitekta Stenford Vajt, a obnovu je nadgledao dizajner Dajmond Bareta.

Kuća ima tri seta francuskih vrata na glavnom ulazu, koja se otvaraju prema predsoblju sa prvim aktivnim kaminom u kući. Tu je i radna soba sa zasvođenim plafonima, vratima i drvenim oblogama, koja vodi u kuhinju, koja je trenutno bele boje.

Na spratu je biblioteka, a glavna spavaća soba je u zadnjem delu kuće. Naravno, svi uređaji u kući su najsavremeniji, podovi i radne ploče su od mermera, a iznad prostora za ručavanje se nalazi krovni prozor.

U dnevnom boravku su ugrađene police za knjige, tri visoka lučna prozora otvaraju se na ulicu, a u sobi se nalaze i dva funkcionalna kamina. Iza toga je trpezarija - zajedno s još jednim kaminom - i ostava za poslugu sa stepenicama koje je povezuje s kuhinjom ispod. Tu je i terasa koja se proteže van trpezarije.

Glavno kupatilo ima veliki kružni prozor smešten direktno iznad raskošne kade.

Iznad se nalazi još jedna spavaća soba s terasom i teretanom, iznad su još dve spavaće sobe, još jedna terasa, balkon, a zatim se na sledećem spratu krije košarkaško igralište, zajedno s drvenim podom, obloženim zidovima i masivnim svetlarnikom na plafonu, prenosi Miss7.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike