Da budu ko nove, bele ko pucka: Četiri najlakša načina da očistite bele patike

05.05.2023

10:40

0

Autor: Z. A.

Počinje sezona nošenja belih patike uz sve

Da budu ko nove, bele ko pucka: Četiri najlakša načina da očistite bele patike
Bele patike - Copyright Pexels

Jedna mrlja dovoljna je da vaše omiljene svetle ili bele patike ne izgledaju baš savršeno.

Čišćenje svetlih patika jeste zahtevno,.a umesto profesionalnih proizvoda za čišćenje možete da koristite jednu od metoda iz kućne radinosti - mi smo prronašli čak četiri.

Koji god metod da izaberete, ne zaboravite da prvo izvučete pertle, a zatim pravilno navlažite patike toplom vodom i najpre probajte da očistite mali komad i vidite da li uništavate obuću.

Pexels
 

Pasta za zube

Patike se peru kao zubi. Glavna stvar je da je pasta bela, bez gela i drugih dodataka u boji. Nakon što pastu nanesete na cipele, ostavite je 10 minuta, a zatim obrišite patike vlažnom krpom ili peškirom. Ponovite čišćenje ukoliko je potrebno.

Mešavina sirćeta i sode bikarbone

Pomešajte kašiku sirćeta, istu količinu vrele vode i sode bikarbone. Smesu nanosite četkicom za zube na gumeni đon i platnene delove patike. Tamo gde su mrlje jače, može se koristiti malo više mešavine. Operite patike toplom vodom i stavite na sunčano mesto da se suše.

Profimedia
 

Sok od limuna

Dve kašike sveže ceđenog limunovog soka pomešajte sa dve kašike vode, pa tom mešavinom natopite salvetu i nežno obrišite njome celu površinu patike. Nije potrebno da isperete običnom vodom.

Krompirov skrob i mleko

Ova metoda je najpogodnija za kožne cipele. Mešajte skrob i mleko u razmeri jedan prema jedan da dobijete pastu pa njome obilno namažite patike. Sačekajte nekoliko minuta i isperite smesu maramicom ili krpom koju ste natopili toplom vodom.

Pexels
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike