Da li je prozor u tuš kabini dobro rešenje za vaše kupatilo?

20.09.2020

14:30 >> 11:36

0

Donosimo vam razloge za i protiv

Da li je prozor u tuš kabini dobro rešenje za vaše kupatilo?
Copyright Profimedia

Kupatilo je oaza naše privatnosti i najintimniji deo doma. Najčešće u njima, i kada postoji prozor, bude neki uzak i na visini. Ipak, u poslednje vreme u trendu su veliki prozori, pa ih pojedinci smatraju atraktivnim, dok drugi brinu o narušavanju privatnosti.  Dok na jednoj strani ističu praktičnost ovakvog dizajna prostora za svakodnevnu higijenu, druga strana je ima više zamerki nego reči hvale na ovu temu. Kako bi vam pomogli da formirate mišljenje o tome da li podržavate ili ne prozor u tuš kabini u svom kupatilu, istaći ćemo ovom prilikom njegove prednosti i nedostatke.

PREDNOSTI

Pre svega, prozor u tuš kabini je odličan način unošenja prirodne svetlost u obično vrlo oskudno osvetljen prostor. Ako volite da uživate u pogledu na sunčano nebo, oblake ili krošnje drveta, dok se ujutro tuširate, ovo je svakako dobar način za to. Takođe otvaranjem prozora pod tušem, lakše ćete uvesti vazduh u dati prostor, koji obično bude ispunjen maglom, naročito ako volite duga topla tuširanja.

Profimedia

NEDOSTACI

Osnovni nedostatak je svakako privatnost. Ako nije postavljen na doglednoj visini, prozor u tuš kabini može zaista da bude neprijatno iskustvo. Problem sa privatnošću možete u velikoj meri da rešite izborom matiranog stakla ili postavkom prozora manjeg obima. S druge strane, ovakav prozor ćete često morati da perete, jer će se na njemu nakon svakog tuširanja poznavati kapljice vode. Takođe opcije koje vam se nude su u obliku zaslona koji se zatvara po potrebi, pružajući vam privatnost, dok kada poželite možete da ga otvorite i u svoje kupatilo uvedete svetlost i vazduh.

DODATNA OPCIJA – KROVNI PROZOR

Varijanta koja vam obezbeđuje, i privatnost, i dovoljno svetla, i prozračnosti u kupatilu je krovni prozor. Ukoliko imate mogućnost instalacije krovnog prozora u prostoru vaše tuš kabine on će dati prostor učiniti osim svetlijim i ispunjenijim vazduhom i svakako vizuelno širim.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: digsdigs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike