Mikrobiolog sproveo eksperiment, pa došao do zaključka da celoga života pogrešno puštamo vodu u WC-u: Samo ovako je ispravno (VIDEO)

16.04.2023

18:03

0

Autor: Z.A.S.

Sproveo je vrlo jednostavan eksperiment, a rezultati su ga šokirali

Mikrobiolog sproveo eksperiment, pa došao do zaključka da celoga života pogrešno puštamo vodu u WC-u: Samo ovako je ispravno (VIDEO)
WC šolja - Copyright Freepik

Tim Kal je američki mikrobiolog, a on se pozabavio čistoćom kupatila pre i nakon puštanja vode u WC šolji i to tako što je sproveo eksperiment na osnovu kojeg je zaključio da bi poklopac WC šolje morao da bude spušten pre nego što pustimo vodu.

Ovaj mikrobiolog je želeo da sazna na koji način svakodnevne kupatilske aktivnosti utiču na kvalitet vazduha, pa je u te svrhe testirao svoje kupatilo na bakterije, a eskperiment koji je sproveo je podelio na društvenim mrežama.

- Radim ovo jer me je uvek zanimalo šta je to što se oko mene razmnožava i želeo sam da to vizualno prikažem - rekao je Kal.

Kako bi otkrio koliko je kupatilo zagađeno pre i nakon puštanja vode stavio je Petrijevu posudu na vodokotlić i ostavio poklopac šolje podignut 10 minuta. Prvo je testirao kvalitet vazduha pre puštanja vode, a zatim nakon obavljanja nužde i puštanja vode.

Pre puštanja vode posuda je sakupila samo dve bakterijske kolonije, a nakon puštanja čak pet bakterijskih kolonija.

- Ovaj put sam otkrio da vazduh nije ni približno tako prljav kao što sam mislio da će biti - priznao je i dodao da planira da ponovi test.

- Jako sam zainteresovan za povećanje veličine uzorka kako bih utvrdio da li je ovaj test bio samo odstupanje ili vazduh u kupatilu nije ni približno tako prljav - rekao je Kal.

@whatmightgrow @rubin_allergy It looks like private home bathrooms don’t have a strong enough flush to send bacteria very far. For those wondering I have a Beneke brand toilet. #bacteria #bathroom #microbiology #timelapse #whatmightgrow ♬ Summer - Instrumental - Devinney

Mnogi u komentarima nisu mogli da veruju da ima onih koji puštaju vodu u WC-u bez spuštanja poklopca.

- Nekoliko puta sam se već posvađala sa suprugom zbog nepuštanja poklopca, ali evo sada sam jako srećna što sam saznala da nemam praktično nikakav argument - komentarisala je sarkastično jedna žena.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike