Svi to rade i opasno greše: Zašto nije dobro da odlažete čaše naopačke?

30.03.2023

13:06

0

Autor: Z. A.

Ima smisla ovaj savet

Svi to rade i opasno greše: Zašto nije dobro da odlažete čaše naopačke?
Čaše se cede - Copyright Pexels

TikTok je prepun neverovatnih saveta i trikova, pa se čini da nikad nije bilo lakše biti domaćica, s tim da najveći broj saveta za ovaj svet imaju zapravo muškarci.

Snimak jednog tiktokera postao je viralan nakon što je svojim pratiocima pokazao zašto nikada ne bi trebalo da čuvaju čaše naopačke u ormanima ili na policama.

U videu koji je do sada prikupio neverovatnih 3,6 miliona pregleda i 128.000 lajkova, korisnik @Bs.hidden.secrets podelio je internet svojim najnovijim kuhinjskim trikom.

Naime, prema popularnom tiktokeru koji ima više od 76.000 pratilaca, skladištenje čaša naopačke znači da se sva težina prebacuje na ivicu – koju opisuju kao „najkrhkiji deo“ stakla. Vremenom je veća verovatnoća da će se staklo razbiti“, objašnjava on.

Neki su se složili sa savetom TikTok zvezde, a jedna osoba je rekla da je „odvratno čuvati deo iz kojeg pijete na površini“ jer skuplja prašinu. Međutim, većina korisnika je kritikovala video i našalila se da jednostavno morate kupiti „jače“ čaše.

Jedan korisnik je napisao: „Uvek sam ih čuvao naopačke. NIKAD nisam imao problema.“

- Nikada mi se nije razbila čaša u 50 godina - napisala je druga osoba.
- Čuvam ih naopačke da sprečim da se prašina skuplja u staklu… Pucaju, kupujete nove, dodao je treći.

Pexels
 

Kulinarski producent Kler Langan rekla je da ne postoji „pogrešan način“ da uredite čaše, uz različite metode koje odgovaraju kuhinjama različitih ljudi.

Međutim, stručnjak za kućno kuvanje preporučuje „čuvanje šolja koje se ređe koriste sa obodom nadole sprečava sakupljanje prašine“.

Kada je reč o delikatnijim staklenim posudama za posebne prilike, kao što su čaše za šampanjac ili čaše za vino, Langanova kaže da je „obično bezbednije“ da se čuvaju uspravno.

Ona dodaje: „Ako ste zabrinuti zbog problema s prašinom za duže skladištenje ili otvorene police, pažljivo ih odložite obodom nadole.“

Pixabay
 

 

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike