Izložite babin escajg i nabavite divan ili kanabe: Ovo su trendovi za dnevni boravak 2023.

26.03.2023

17:37

0

Autor: Z. A.

Dom ispunjen uspomenama s fokusom na udobnosti:

Izložite babin escajg i nabavite divan ili kanabe: Ovo su trendovi za dnevni boravak 2023.
Copyright Unsplash

Ukoliko ovog proleća adaptirate životni prostor, dizajneri eneterijera preporučuju da se ove godine fokusirate na dnevnu sobu i na nekoliko trendova koji gode očima, al' najviše duši.

Trendovi 2023. oslanjaju se toplinu i udobnost, a naglasak je i na intimnoj zbirci predmeta - možda kolekciji vaše babe ili dede, kao i na vlastitim antikvarnim predmetima - u trendu je ono što vas istinski čini srećnima u vašem životnom prostoru.

Ova godina je inače u znaku bogatih, zasićenih boja u prigušenim tonovima, s naglaskom na multifunkcionalnost prostora, zanimljive zbirke predmeta, nadograđeno medijsko iskustvo i na život na terasi ili u dvorištu.

Bogati tamni tonovi

Pexels
 

Nabavite plišanu sofu, zidove obojite u tamnije niijanse i nabavite jastuke u sličnim nijansama. Sada se trendovi oslanjaju na duboke, tamne palete boja kako bi dočarali toplinu i udobnost.

Toplije neutralne nijanse

Prinstreen Facebook/Mirjana Antonovic
 

Što se tiče neutralnih, toplih, zemljanih tonova, oni dobro nadopunjuju te bogate nijanse.

- Vidimo trend u 2023. prema toplim, nenametljivim, neutralnim tonovima i materijalima, koji pružaju udobnost i sigurnost - kaže Maks Gansou, suosnivač brenda nameštaja.

Sirovi, organski materijali i tonovi nude prijatnu, ali modernu osnosvnu bazu.

- Ovakve dnevne sobe pokazuju kako se bogate nijanse i tople neutralne boje dobro slažu - ističe.

Multifunkcionalnost

Zapravo, najviše koristimo svoje dnevne sobe. Sada se one prilagođavaju kako bi bolje služile našim potrebama.

Radi se o multifunkcionalnosti prostorije, o sobi koja ima prostor za čitanje, dremanje, piće, zabavu, pa čak i posmatranje zvezda...

Nesavršeni i nezavršeni detalji

Pexels
 

Ovaj trend je i te kako popularan. Dizajnerka Linda Hajslet slaže se s tim, rekavši da su komadi s trskom ili pukotinama u neutralnim prostorima trenutno najpoželjniji.

Medijsko iskustvo

Profimedia
 

S povećanom udobnošću boravka, 2023. je godina u kojoj će se mnogi vlasnici kuća razbacivati tražeći nadograđeno medijsko iskustvo, bilo u obliku velikog televizora ili prilagođenog zvučnog sistema.

Značajne zbirke predmeta

Pexels
 

- Predmeti kojima ispunjavamo svoje domove imaju najveću moć da ublaže našu anksioznost - primećuje Žan Lin, osnivač dizajnerske kompanije.

Pexels
 

Možda je to nekakva kolekcija vašeg dede, ili možda sami volite antikvarne predmete - u trendu je sve ono što vas istinski čini srećnima u vašem životnom prostoru. Dizajnerica Keša Franklin ističe lepotu prostora za izlaganje vlastite zbirke umetnina i suvenira.

Pexels
 

Dnevni krevet - otoman, divan, kanabe, sofa

Unsplash
 

Možda je to njihova multifunkcionalnost, možda je to njihov element nostalgije, ali u trendu je veliki povratak dnevnih kreveta u životnim prostorima.

Pexels
 

Život na otvorenom

Pexels
 

Na kraju, dnevne sobe 2023. preći će van okvira doma jer se zabava na otvorenom pokazala veoma prijatnom. A kada osmislite spoljni prostor jednako dobro kao i enterijer unutarnjeg, možete kvalitetno uživati i na vazduhu, donosi MSN.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bohemian decor (@bohotribe)

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike