Nije za gadljive: Spremačica otkrila pet najprljavijih stvari u hotelu

23.02.2023

16:07

0

Autor: K. O.

Priznala da ih pere jednom godišnje ako na njima nema fleka

Nije za gadljive: Spremačica otkrila pet najprljavijih stvari u hotelu
Ilustracija - Copyright Pexels

Ako ste osoba opterećena higijenom posle ovog teksta više nikada nećete moći u potpunosti da uživate u nekom hotelu, ma koliko on bio luksuzan. I verujemo da na put nećete krenuti bez asepsola i ostalih sredstava za čićšenje.

Jasno je da posao spremačice nije lak jer se od njih očekuje da očiste 15 do 20 soba tokom samo jedne osmočasovne smene. Prostom računicom dobijamo da je to svega 20-30 minuta po sobi.

Za to vreme one čiste sobu, nameštaju krevete, menjaju posteljinu i peškire, iznose đubre i još mnogo toga. Mnogo posla, malo vremena, pa se sve što može - gurne pod tepih.

Bivša hotelska spremačica Tara Ričardson, otkrila je pet stavki/oblasti u većini hotelskih soba za koje je najmanja verovatnoća da će se dubinski očistiti tokom standardnog sređivanja sobe.

Aparati za kafu

- Aparati za kafu se uglavnom samo površno čiste (brzo prskanje i brisanje), jer većina hotela više brine o izgledu i brzini, a ne o stvarnoj čistoći. Aparati za kafu se retko dubinski čiste, što znači da ima mnogo bakterija, a ponekad čak i buđi koja raste unutra zbog ustajale vode i nepravilnog čišćenja - priča Ričardson, a nama se već ne pije kafa.

Unsplash
 

Kante za led

Možda ste pomislili ako se koristi sa plastičnom kesom, kanta za led bi trebalo da bude u redu. Pa, prema Tari, činjenica da vi koristite kesu i bacite je, ne znači da je svi tako koriste.

- Lično sam videla kante za led koje se koriste kao posudica za pse, kante za povraćanje itd. I generalno, kante se samo površno čiste. Voda ili led se sipaju, a onda se samo brzo osuši krpom za prašinu i možda sprejom sa bilo kojim univerzalnim sredstvom za čišćenje koje hotel daje osoblju - objašnjava.

Pexels
 

Ćebad i jorgani

Ovo je problematično jer je prosto nemoguće da ih ne koristimo, niti da ih vučemo od kuće. Ričardson upozorava da se u većini hotela ćebad i jorgani vrlo retko peru i menjaju.

- Tamo gde sam radila, osim ako nije bilo vidljive fleke, ćebad, jorgani i prekrivači su se samo jednom godišnje nosili u vešernicu. Ona dodaje da su samo tokom godišnjeg generalnog čišćenja očišćeni dodaci poput štitnika za dušeke i jastuke, prevrnuti dušeci ili oprani zidovi i zavese - priča ona, a nama je već muka.

Profimedia
 

Peškiri i bade mantili

Mi smo mislili da sa ovim ne može da bude problema, međutim, Tara nas je razuverila.

- Uvek su nam govorili da ih ne menjamo ako izgledaju čisto kako bismo sprečili da se unište od pranja kao i da vešernica ne bude preopterećena.

Znajući šta sada zna, ona predlaže da nađete spremačicu na svom spratu i zatražite sveže peškire i mantile sa kolica jer su oni sigurno čisti.

Pixabay
 

Stakleno posuđe

- Tamo gde sam radila, čaše za piće i šoljice za kafu su jednostavno ispirane i obrisane u umivaoniku u kupatilu. Nisu nam dali deterdžent za sudove niti je stakleno posuđe prikupljeno i odneto da se pravilno opere u mašini za pranje sudova - rekla je, a prenosi wellandgood.

Profimedia
 

A nama ostaje da verujemo da je Tara Ričardson radila u nekom hotelu čiji menadžment nije baš mario za higijenu, te da je u drugim hotelima situacija značajno bolja.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike