Banane su počele da trule i ne želite da ih jedete? Nemojte ni da ih bacite, već ih iskoristite za čišćenje po kući

20.10.2022

08:04

0

Autor: Z.A.S.

Njima možete ispolirati kožu, očistiti biljke i rešiti razne ogrebotine

Banane su počele da trule i ne želite da ih jedete? Nemojte ni da ih bacite, već ih iskoristite za čišćenje po kući
Banane - Copyright Pixabay

Kada malo duže stoje, banane, logično, počnu da trule. Nisu nejestive, ali mnogi tada ne vole da ih jedu, pa ih bacaju.

Umesto da to uradite, iskoristite ih za čišćenje doma i to na četiri različita načina.

Poliranje kože

Koža počinje da izgleda pomalo izlizano i bez sjaja? Unutrašnjim delom kore od banane utrljajte bilo šta od kože kako biste joj vratili sjaj. To može da uključuje cipele, kožnu jaknu, pa čak i patike. Kalijum u bananama će se apsorbovati u kožu i pomoći će da se umanje tragovi ogrebotina. Zatim, obrišite sve ostatke i ispolirajte krpom od mikrofibera za savršen sjaj.

Listovi biljaka

Iako pomažu u snabdevanju kiseonikom i čiste vazduh u kući, kućne biljke je potrebno redovno čistiti i održavati. Mogu da skupljaju prašinu i prljavštinu na listovima koji mogu da putuju po vašem domu. Da se to ne bi dogodilo, obrišite kućne biljke korom od banane kako biste uklonili prašinu. Krpom od mikrofibera obrišite sve ostatke. Tekstura i ulja u kori banane služe kao blagi abraziv i sredstvo za poliranje.

Pixabay
 

Ogrebotine na drvenim površinama

Ako je vaše drvo izgubilo sjaj i tražite brz i jeftin način da ga doterate, onda imamo odgovor za vas. Nanesite prstima malo banane na drveni nameštaj, pa obrišite krpom od mikrofibera. Vaš drveni nameštaj će zasijati kao nov!

Pixabay
 

Razne ogrebotine

Za vas koji još uvek posedujete diskove, a prilikom upotrebe ste ih izgrebali, pronađite dobru staru bananu da to popravite. Ogrebotine sa CD-a možete da uklonite tako što ćete korom od banane 30 sekundi nanositi komadiće banane na ogrebotinu kružnim pokretima. Zatim disk obrišite krpom od mikrofibera i dodajte malo sredstva za čišćenje stakla kako bi zasijao.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike