Vreme je da zamiriše kuvano vino: Znamo tajni sastojak koji mu daje najbolju aromu
Zima je lepša uz ovaj napitak
Postoje neki ukusi i mirisi koji su rezervisani samo za određena godišnja doba. Zimi je rezervisana za tople napitke, među kojima je kuvano vino u vrhu.
Ako ste se čudili kako u kafićima uvek bolje ispadne, nego u kućnoj radinosti, vreme je da vam otkrijemo trik koji sve menja. Sastojak koji kuvanom vinu daje posebnu aromu i njegov prepoznatljiv šmek je kriška pomoradže.
U nastavku pogledajte kako se pravi ova zimska delicija.
Sastojci koji su vam potrebni:
- 500 ml vina
- 125 ml vode
- 2 kašike šećera
- karanfilić
- biber
- muskatni orah
- veća kriška pomorandže
Priprema:
Jednu kašiku šećera otopiti na tihoj vatri, pa kad požuti, prelijte vodom. Onda pojačajte temperaturu i sačekajte da voda provri. Zatim dodajte još jednu kašiku šećera i vino. Kad počne da peni, sklonite sa ringle. Vino ne sme da provri.
Zatim dodajte i ostale sastojke, pa sačekajte 5 minuta pre nego što krenete da pijete kako bi svi sastojci pustili aromu.
Saznaj više:
23 namirnice od kojih mršavite dok ih jedete
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari