
Čuveni kuvar otkrio tajni sastojak za perfektnu, svilenkastu kajganu
Ne, nije kajgana najprostija stvar koju umete da spremite

Postoje ljudi koji tvrde da je najukusnija kajgana koja se sprema u tiganju, dok drugi favoriziraju kajganu iz mikrotalasne pećnice, ali vrhunski kuvar i TV zvezda Alton Braun kaže kako svim tim metodama pripreme nedostaje jedan tajni sastojak kako bi kajgana bila zaista savršena.
Samo jedna kašičica tajnog sastojka promeniće teksturu kajgane, uz savet njegovog još slavnijeg kolege Gordona Remzija da se kajgana priprema polako, na nižoj temperaturi, a taj sastojak je – kašičica majoneza i vode koju dodajte jajima pre nego što ih umutite.
možda će vas i ovo zanimati
– Budući da je kajgana u osnovi emulzija, zašto njenu teksturu ne bismo pojačali drugom emulzijom – objašnjava slavni šef i dodaje da je dovoljna jedna kašičica majoneza i isto toliko vode jer je majonez tu samo začin koji će jajima dati svilenkastu teksturu. I neće im promeniti ukus.
– Popularni šef Gordon Remzi dao ključan savet za pripremu dobre kajgane, kaže Braun – tajna je u temperaturi pripreme.
– Tajna je u tome da je pržite sporije nego ranije, tako da ih nekoliko puta stavite na vatru i sklonite sa nje, pre nego što se smesa do kraja zgusne. Tekstura bi uvek trebalo da bude pomalo tekuća. Dakle, treba da izgledaju pomalo nedovršeno – objašnjava šef, a prenosi „The Mirror“.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari